Ponovo se lome koplja oko CGO – Vučić smatra da razdvajanje otpada na kućnom pragu 90 ili 100 posto nije moguće

foto ilustracija

Centar za gospodarenje otpadom na kojem Karlovačka županija radi već cijelo desetljeće nalazi se “na ledu”. S dolaskom nove Vlade ponovo se postavlja pitanja je li za njega određena adekvatna tehnologija i kako će se projekt razvijati pa se opet ova tema, doduše, onako usput, našla i na sjednici Županijske skupštine.

Osvrnuo se na to župan Ivan Vučić, podnoseći izvješće o svom radu u prvih šest mjeseci ove godine.

–  Osobno gdje sam totalno nezadovoljan, a vjerujem da dijelite moje nezadovoljstvo, je Centar za gospodarenje otpadom i rad Fonda i Ministarstva; naši djelatnici rade maksimalno koliko im to zakonske mogućnosti dozvoljavaju. Na Centru radimo već blizu 10 godina, nismo bili ti koji su određivali lokaciju, pretovarne stanice, tehnologiju… već je to određivala struka i mislim da s promjenom vlasti i jednog ministra ili ulaska u koaliciju ne bi trebalo toliko drastično mijenjati stvari, poglavito u centrima koji su otišli daleko u izradi projektne dokumentacije, među kojima je i naš, kazao jeVučić.

Zajednica županija je zauzela stav da ne podržavaju ovakav način gospodarenja otpadom, podsjetio je Vučić, dodavši da “ne kažu da ministar ima lošu namjeru i da njegova strategija koja nije prošla na Vladi nije dobra, da na kućnom pragu 90 ili 100 posto otpada treba razdvajati, ali mislimo da nije izvodivo”.

– Ako smatraju da je, neka ponište našu tehnologiju i preuzmu odgovornost prema EU da do 2018. centri neće biti izgrađeni, napomenuo je Vučić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest