Dosad više od 2.500 Karlovčana potpisalo peticiju za besplatne udžbenike – ako vlast ne pristane, bit će gradski referendum?

do 24 sata.

– Zahvaljujemo svim građanima koji su je do sad potpisali i dali podršku ovom zahtjevu, objasnili zašto to žele. Jer udžbenici nisu jedino što roditelji trebaju platiti, tu su bilježnice, školski pribor, pa izleti… mnogo toga i sigurno je da bi besplatni udžbenici puno olakšali roditeljima. Neki kažu da ne trebaju svima jer ima onih koji zarađuju po 10.000 kuna, no takvih je najmanje, većina teško, vrlo teško, može platiti i ono što mora, napomenula je gradska vijećnica i potpredsjednica Vijeća Marina Novaković Matanić.

Zajedno s kolegama vijećnicima, peticiju s prikupljenim potpisima u ponedjeljak namjerava uručiti gradonačelniku Damiru Jeliću i predsjedniku Vijeća Damiru Mandiću. Od gradske vlasti traže da poslušaju bar 3.000 Karlovčana, koliko vjeruju da će ih, zaključno s petkom, potpisati peticiju.

– Očekujemo da u dva tjedna, koliki je rok, nađu rješenje i da u nacrtu proračuna za 2017. vidimo stavku za besplatne udžbenike. Jer svi karlovački učenici ih zaslužuju, kazala je Novaković Matanić.

Ako vladajući ne pristanu, SDP poručuje da im preostaje referendum na kojem će Karlovčani reći žele li besplatne udžbenike ili ne.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest