Karlovac sutra slavi Dan neovisnosti – igraonice i predstave za djecu, predstavljanje gradskih tvrtki, zabava i ručak za sve na ŠRC-u

– Kad smo u srcu Hrvatske, na nama je da, u našem gradu susreta, budemo prethodnica i promičemo Dan neovisnosti jer on je pupčanom vrpcom vezan za 4. listopad i Karlovac i vjerojatno ćemo u budućnosti spojiti njihova obilježavanja. Pozivam obitelji da sutra izađu van i od 9 sati šeću gradom, Zvijezdom pa prema ŠRC-u Korana, gdje će u 13 sati biti obiteljski ručak, pozvao je gradonačelnik Damir Jelić sve Karlovčane na proslavu sutrašnjeg Dana neovisnosti.

Državni praznik u Karlovcu će drugu godinu za redom biti obilježen pod motom “U službi grada i domovine”, programom što ga Grad i tvrtke i ustanove u njegovu vlasništvu daruju Karlovčanima.

Tako će, najavila je pročelnica Andreja Navijalić, od 10 sati u Zorin domu biti izložba igračaka koje su izradila djeca, koncert Puhačkog orkestra i radionica za djecu, a u 11 predstava za djecu “Vanzemaljci”.

U Gradskom muzeju, također od 10 sati, radionice su za djecu, čitanje recitacija, kratkih priča, narodnih poslovica i razgledavanje stalnog postava, uz besplatne palačinke koje će napraviti vrtićarci. Ispred Muzeja bit će Bibliobus, a u Tijesnoj ulici program Glazbene škole, dok će na ŠRC-u Korana, također od 10 pa sve do 16 sati, posjetitelji moći uživati u glazbenom programu KUD-ova i Rivers banda i razgledati opremu, strojeve, vozila te doznati što ih zanima o radu Vodovoda i kanalizacije, Čistoće, Zelenila, Gradske toplane te Javne vatrogasne postrojbe, AquatiKA-e, HAK-a, PU karlovačke, Hitne pomoći, GD Crveni križ Karlovac i GSS Stanice Karlovac.

– Cilj nam je da svi zajedno proslavimo praznik neovisnosti, a to je i zgodan trenutak da sve gradske ustanove i tvrtke pokažu što rade te prilika da naši građani na jednom mjestu pitaju, daju prijedloge i primjedbe njihovim predstavnicima, vjerujem i puno toga pohvale, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.

Dodao je da će obilježavanje Dana neovisnosti početi večeras besplatnim koncertom Klape “Sv. Juraj” Hrvatske ratne mornarice u 20 sati u Zorin domu. Prethodit će mu promocija knjige “Dnevnik duše ratnika” karlovačke  braniteljice Sabine Mihalić Protulipac u 18 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest