24-godišnjak iz BiH htio prošvercati osmero Turaka do Karlovca i to u autu – zaustavljen u Maljevcu

Granični prijelaz Maljevac

Čak osmero putnika i vozač u jednom automobilu morali su biti sumnjivi policajcima u Maljevcu i to, ispostavilo se, s razlogom: državljanin BiH htio je osmero Turaka, od kojih četvero djece, prošvercati, odnosno, prevesti za novac, do Karlovca. Stigli su do Maljevca, od kud je on prepraćen do policije i ŽDO-a, a oni u prihvatilište za azilante.

Sve se događalo u nedjelju do podne, kada su policijski službenici u Maljevcu zaustavili osobni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

– Tom prilikom u njegovom osobnom automobilu zatečeno je još osam osoba. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o državljanima Turske i to četiri odrasle osobe u dobi od 21 do 34 godine i četvero djece koje je, nakon prethodnog dogovora, 24-godišnjak za novčani iznos trebao prevesti do Karlovca. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, uz kaznenu prijavu, predan je pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a potom doveden i na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, objavila je PU karlovačka.

Dodala je da su tijekom kriminalističkog istraživanja svi državljani Turske zatražili azil u Republici Hrvatskoj te su prevezeni u prihvatilište za tražitelje azila.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest