Velika vježba civilne zaštite u Brežanima – 113 ljudi pokazat će kako pomažu i spašavaju u poplavama

– Ovom vježbom utvrdit ćemo i ono što je dobro i nedostatke svih službi u pružanju određenih intervencija. Jedna od osnovnih zadaća MUP-a je zaštita života i imovine naših građana i naravno da nam je ovom vježbom cilj u eventualnim budućim problemima u kojima se županija može zateći – a svjedoci smo da ih je bilo – kako odgovoriti na te izazove. To nam treba biti glavna vodilja ove vježba za koju se nadam da će rezultirati uspjehom, kazao je Jure Pavlinić iz PU karlovačke, najavljujući na današnjoj pressici  terensku vježbu sustava Civilne zaštite Karlovačke županije “Brežani 2016”.

Bit će u petak u Brežanima i Brođanima, u njoj će sudjelovati 113 pripadnika policije, vatrogasaca, karlovačkog GSS-a i  DUZS-a, Hitne pomoći, Crvenog križa, MO Skakavac te 26 vozila i 4 plovila. Pokazat će kako reagiraju u slučaju velikog vodenog vala i poplava te nestanka, odnosno, spašavanja osoba na kopnu i vodi.

– Upravljačka skupina davat će zadaće vježbovnoj skupini koja ne zna scenarij, direktno na terenu dobivat će zadaće. Ocjenjivat ćemo njihovo snalaženje i provođenje zadaća, sustav izvješćivanja i sustav mobilnih i radio veza, koji nam zna padati u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Sada uvodimo novi pričuvni sastav, radio-amatere, da vidimo da li u kriznim situacijama možemo na njih računati, najavio je voditelj karlovačkog ureda DUZS-a Martin Barić, napomenuvši da se ovakva vježba radi prvi put i da će po njoj lokalne jedinice u 2017. orgnizirati svoje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest