Oporba odmah reagirala: Gradonačelniče, ispunite obećanje i zatražite ostavku svoje zamjenice!

Marina Novaković Matanić (SDP)

Nakon objave odluke Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa da je karlovačka dogradonačelnica Marina Kolaković u sukobu interesa, reagirala je oporba, odnosno SDP koji javno pozivaju gradonačelnika Damira Jelića da ispuni javno izrečeno obećanje i zatraži ostavku svoje zamjenice Marine Kolaković.

Tvrdila da je “čista”

– Još u ožujku, na sjednici Gradskog vijeća, upravo zbog “slučaja Europatrade” zatražila sam ostavku dogradonačelnice Marine Kolaković. Ona je tada tvrdila da je “čista” i da joj ne pada na pamet dati ostavku, kaže SDP-ovka Marina Novaković Matanić.

Dodaje da su istovremeno od gradonačelnika zatražili da se javno očituje i zatraži ostavku gđe Kolaković.

– On tada nije imao političke hrabrosti i volje da to učini, vadeći se da će pričekati odluku Povjerenstva i nakon toga pokrenuti daljnje postupke. Obećao je i da će me svaki tjedan obavještavati o statusu predmeta, što nije učinio niti jednom, isto kao što nije ispunio obećanje i odmah mi dostavio odluku – donijetu 7., a objavljenu 14. listopada. Zar su gradske službe, zajedno s njim, pokušale sakriti ovu odluku od javnosti i mene osobno, pita se Novaković Matanić.

Moralno upitno, ali i kršenje zakona

U SDP-u su odmah nakon što su saznali za odluku Povjerenstva, o čemu je jutros prvi izvijestio KAportal, od Damira Jelića, Damira Mandića i Marije Jelkovac  zatražili da pokrenu postupak, odnosno, zatraže ostavku od dogradonačelnice Marine Kolaković.

Navode da je njezino ponašanje od izbijanje afere bilo daleko od moralnog i odgovornog prema svim građanima ovog grada. Sada je dokazano da se nije radilo samo o moralno upitnom ponašanju, nego i kršenju zakona zbog čega je ostavka najmanje što može učiniti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest