Karlovački zatvor sve puniji: Policija razriješila još teških krađa, u pritvoru 29-godišnjak

Za dvije krađe u trgovinama i jednu u obiteljskoj kući na Orlovcu policija sumnjiči 29-godišnjaka, dok su četiri i 10 godina mlađi muškarci osumnjičeni za neke od njih. Plijen kojeg su se u tim krađama domogli vrijedan je više od 12.000 kuna.

Najstarijeg od njih trojice karlovačka policija je uhitila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojničke krađe u trgovačkom centru u gradskoj četvrti Banija, 17. listopada.

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29-godišnjak osumnjičen da je s otuđenim autoradiom htio izaći iz trgovačkog centra u čemu ga je pokušao zaustaviti zaštitar, ali se mladić nakon naguravanja sa zaštitarom udaljio te je naknadno pronađen. Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29-godišnjak osumnjičen da je zajedno sa 25-godišnjakom u noći sa 6. na 7. kolovoza 2016. godine provalio u obiteljsku kuću na Orlovcu kojom prilikom je otuđen novac i nakit. Navedenu dvojicu mladića sumnjiči se i da su 2. kolovoza 2016. godine zajedno s 19-godišnjakom iz registar kase u prodavaonici u gradskoj četvrti Banija otuđili novac. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima veća je od 12.000 kuna, izvijestila je PU karlovačka.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojničke krađe i teške krađe protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podneseno posebno izvješće, 29-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku i doveden na ODO u Karlovcu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest