Istražili smo što na Trip Advisoru o “klopi” u Karlovcu kažu turisti – najbolji im Kostanjac, pizza u Tiffaniju, Lovački rog…

Gosti posebno hvale pizze, i to jednako kvalitetu kao i veličinu jumbo pizze koju, mnogi ističu, cijelo društvo jedva uspije pojesti. Jedan je Zagrepčanin posebno oduševljen pa ističe da je upravo u Tiffanyju najbolja pizza koju je probao – na svijetu!

Kao treći restoran u Karlovcu rangiran je Lovački rog, iako zapravo ima bolju ocjenu od Tiffanyja no znatno manje osvrta – tek 20 pa je po njihovom sustavu izračuna na trećem mjestu, iako je prosječna ocjena 4,55. A, mogla je možda biti i veća, no možda su u njega zalazili nešto oštriji kritičari – naime Lovački rog dobio je trinaest petica, pet četvorki i dvije trice – iako su gosti koji su ga ocijenili trojkom u osvrtu napisali zapravo samo pohvalne stvari. Mnogi, pak, oduševljenje nisu skrivali ni pri podjeli ocjena, posebno Kanađanka koja ga naziva “skrivenim draguljem”. Primjedbi oni koji su na Trip Advisoru pisali o Lovačkom rogu gotovo da i nemaju osim tu i tamo – na komarce.

Što se tiče ostalih restorana, za ovaj tekst uzeli smo u obzir samo one koji imaju minimalno pet osvrta. Tako odmah iza vodećeg trojca dolaze Slatki centar i Konoba Zec, kod kojih je jedini (uvjetno rečeno) nedostatak činjenica da imaju upravo tih tek pet osvrta. No, i za jedan i za drugi prostor svih pet osvrta im daju čistu peticu. Kako je Trip Advisor mnogim turistima vodeći izvor informacija o mjestima koja posjećuju, a Karlovac posljednje dvije godine ima konstantan rast broja turista i noćenja – vjerujemo da će i gostiju i osvrta uskoro biti i puno više.

Gostima našeg grada svidjeli su se i restoran Tempo (6 osvrta – ocjena 4,5) te, onima koji su željeli brzi zalogaj, Scooby Doo (6 osvrta – 4,3). Također sa šest osvrta, okruglih 4,0 ima Kvaka, koja bi prošla i bolje da nije jednog vrlo lošeg i pomalo neugodnog osvrta jednog domaćeg gosta. A, domaći gosti su, čini se, kritičniji nego stranci, što možda ponajbolje pokazuje primjer Mirne, koja ima 8 osvrta i ne baš osobito dobru ocjenu od 3,6. Međutim, ovaj su restoran gotovo bez iznimke hvalili stranci, kojima se svidjela i hrana i osoblje i lijepa priroda (iako jedna “recenzentica” govori o prekrasnoj Mrežnici), dok je druga polovica osvrta, ona od domaćih turista – vrlo negativna, čak i kod Zagrepčanina koji je Mirni dao solidnu trojku ali je u osvrtu iskritizirao gotovo sve, osim što mu se svidio stari štih kojim odiše.

Od restorana koji imaju više od pet ocjena najlošije je prošla Pizzeria Mona Lisa – ima i dvije petice s lijepim osvrtima od gostiju iz Njemačke i Italije, zatim dvije solidne trojke, ali i dvije dvice i jednu jedinicu – spomenuti gosti nisu bili zadovoljni kvalitetom pizze koju su dobili, a žale se i na nedostatak vegetarijanskih opcija. No, i to je korisna strana Trip Advisora, jer ugostitelji imaju priliku brzo saznati kako mogu poboljšati uslugu i zaraditi bolje ocjene i uspon na ljestvici.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest