Ipak (g)radilišta u Zvijezdi: Najprije uređenje depadanse Hotela Central, a onda možda i hostel u kući Hauptfeld?

Zvijezda neće u skoroj budućnosti biti veliko (g)radilište kako to svi priželjkujemo, ali u njoj će se uskoro, ipak, graditi i raditi: depadansa hotela, a potom, vjerojatno i hostel.

Osim u Haulikovoj gdje mu je glavna zgrada, Hotel Central imat će depadansu i u Šimunićevoj ulici.

Najavio je to gradonačelnik Damir Jelić, kazavši da je vlasnik Centrala Jozo Kaleb u toj ulici jednu česticu kupio od Grada, drugu od privatne osobe, dok bi treću tek trebao kupiti.

– Uskoro se nadamo i od državne razine, od DUUDI-a, jednu česticu kako bi tamo mogao izgraditi depadansu Hotela Central. Stručnjaci kažu da Hotel Central smještajnim kapacitetima ne bi bio dostatan pa bi se tom izgradnjom išlo korak naprijed. Grad će sljedeći tjedan izdati građevinsku dozvolu za Central, a investicija u Šimunićevoj mogla bi krenuti u proljeće, kazao je Jelić.

Zvijezdu bi uistinu mogao oživjeti prelazak Veleučilišta Karlovac u sveučilište, naravno, u suradnji s državom, a ono što Grad može učiniti jest ulagati u nju “točkasto”.

Tako, po Jelićevim riječima, postoji inicijativa da se, u suradnji s udrugom Carpe Diem, kuća obitelji Hauptfeld pretvori u hostel, za što bi se, nakon riješenih imovinsko-pravnih odnosa možda mogao dobiti i novac iz EU fondova.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest