Njih nikad ne iznenadi? Zimska služba Karlovačke županije spremna – tu su da rješavaju probleme

Nama je to redovan posao, znamo ga i sve je manje-više spremno. Naš posao je da ceste budu prohodne, uz pomoć zimske opreme, ne crne, i to nakon što snijeg prestane padati, no mi to radimo puno prije.  Problema će biti, ali mi smo tu da ih rješavamo, kazao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Zimske službe Karlovačke županije direktor Cesta Karlovac Darko Marković.

Ceste su, s podizvođačima, zadužene za održavanje u zimskim uvjetima 388 kilometara državnih i 1.047 kilometara županijskih i lokalnih cesta u Karlovačkoj županiji, te 525 gradskih i nerazvrstanih na području Karlovca.  ŽUC je za te poslove predvidio 6,5 milijuna kuna, Tehnička ispostava Hrvatskih cesta 6,2 milijuna, a Grad Karlovac 3,5 milijuna kuna. Hoće li biti potrošeno manje ili više, ovisit će o tome kakva će zima biti.

– Teško je tu išta pretpostaviti, bitno je da je novac osiguran, kamione imamo, imamo soli, a tu smo i da pomognemo jedni drugima. Ne očekujemo neke veće probleme, kazao je v.d. voditelj ispostave HC-a Tomislav Marić.

Ne očekuju ih niti u ŽUC-u, niti Gradu Karlovcu, u kojem će, osim već spomenutih kilometara cesta, od snijega biti čišćeno i 113 kilometara nogostupa i biciklističkih staza, te 16.916 parkirališnih mjesta i 1.289 onih pod naplatom. Čišćeni će biti i pješački prijelazi, a hoće li se odvoziti snijeg, što će donijeti i dodatne troškove, ovisit će o odluci stožera gradske Zimske službe.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest