Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća ponovo odluka o Skloništu, karlovački psi ipak idu u drugu županiju?

foto ilustracija

Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Karlovca koja će se održati 8. prosinca ponovo će se naći odluka o prihvaćanju ponude za obavljanje djelatnosti Skloništa za životinje. Kako saznajemo, zasad ipak neslužbeno, odluka je identična kao ona koja je podigla priličnu prašinu u lokalnim okvirima prije dva mjeseca, jer se prihvaća ponuda iz Pokupskog Cerja. Tada je odluka skinuta s dnevnog reda.

Podsjetimo, nakon što je prvi put trebalo biti odlučeno da se poslovi zbrinjavanja životinja daju na obavljanje tvrtki iz druge županije, Zagrebačke, reagirala je oporba, ali prije svih zaštitari životinja koji isključivo svojim volonterskim radom pomažu da se što više pasa iz Skloništa još uvijek aktualnog koncesionara, karlovačkog CRPK-a, udomi i ne prepusti eutanaziranju.

Volonteri se pribojavaju da će program udomljavanja biti onemogućen i da će psi biti prepušteni na milost i nemilost. U više navrata su napominjali da je i trenutno sklonište u Utinji predaleko, a sad bi moglo biti još dalje, čak 50 kilometara od Karlovca.

Što će se dalje događati, treba tek vidjeti, kao i kad dođe službena odluka o kojoj će vijećnici raspravljati u četvrtak 8. prosinca.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest