Blagdani će biti bar malo ljepši: Korisnicima socijalnog programa Grad daje božićnice od 250 do 800 kuna

Karlovčanima koji teško ili nikako “krpaju kraj s krajem”, skorašnji će blagdani biti bar malo ljepši uz božićnicu koja će im polovicom mjeseca stići od Grada.

Kao i prijašnjih godina, dobit će je korisnici socijalnog programa, odnosno, zajamčene minimalne naknade, a iznos koji će im stići ovisi o broju članova obitelji. Bonove će Grad podijeliti 213 samaca i obitelji, za što će izdvojiti 100.000 kuna.

–  Poziv za preuzimanje bonova bit će poslan uz prigodnu čestitku gradonačelnika, a moći će se preuzeti kod socijalnih radnica grada Karlovca u prvoj polovici prosinca, odgovorila nam je pomoćnica pročelnika Ivanka Brezović.

Bon po 300 kuna dobit će 53 samaca, one po 400 kuna 39 dvočlanih obitelji, po 500 kuna 71 obitelji s 3 ili 4 člana, bonove po 600 kuna primit će 35 obitelji s 5 i 6 članova, dok će bonove vrijedne po 800 kuna dobiti najmanje, 15 obitelji, koje imaju 7 i više članova.

Po 250 kuna božićnice dobit će i 359 umirovljenika. I to oni koji imaju male mirovine: korisnici su neke od mjera pomoći iz Socijalnog programa i ispunjavaju uvjete iz kriterija ukupnih primanja svih članova domaćinstva.

– To su umirovljenici  samci, 2-člano umirovljeničko domaćinstvo, s dvije mirovine, čiji ukupan iznos ne prelazi  utvrđeni cenzus ukupnih primanja za dvočlano domaćinstvo, te 2-člano domaćinstvo koje živi od samo jedne mirovine i u kojem je drugi član osoba bez primanja, starija od 55 godina, odnosno mlađa osoba za koju je adekvatnim rješenjem utvrđeno da nije poslovno sposobna. Utvrđeni iznos božićnice isplaćuje se po domaćinstvu, objasnila je Brezović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest