Na raspravi o donaciji Vojniću, Jelića začudilo što Novaković – Matanić (HNS) “nije emotivna prema kraju kojem pripada” – naknadno joj se ispričao

Jezik brži od...

Trebalo je to biti obično vijećničko pitanje, a dovelo je do toga da gradonačelnik Damir Jelić, odgovarajući na njega, spomene Marini Novaković Matanić (HNS) porijeklo pa se zbog toga ispričava, pojašnjavajući da nije ništa loše mislio.

Zanimalo ju je je li Karlovac toliko bogat da dijeli svoju imovinu drugim općinama i gradovima, a odnosilo se na mali kamion za odvoz otpada koji je Čistoća donirala Općini Vojnić, te zašto je kod predaje donacije bio i pročelnik Davor Bartolac, a protivi se dolasku pročelnika na klub vijećnika.

Jelić je uzvratio da mu ne pada na pamet da mu ona određuje s kojim će pročelnicima na press konferencije jer on sam bira tim, dodao da je Bartolac radio na tom projektu i da je odlazak u Vojnić bio učinkovit i zbog donacije i zato što je imao vremena razgovarati s pročelnikom.

– Itekako smo bogati jer je u temelju te riječi Bog! Toliko da imamo projekt “Žabica” u Liberiji, u ovom trenutku u Karlovcu ove osobe imaju 2 obroka, svako dijete sendvič i svi krov nad glavom jer imamo Sklonište za beskućnike. Imate gradove koji nemaju to riješeno na taj način. Jao si ga čovjeku koji se ne može veseliti tuđoj sreći i ne vidi tuđu nesreću! Ponosan sam na taj kamion i onaj u Plaškom! Budite i Vi, kazao je, između ostalog, Jelić.

Novaković Matanić nije bila zadovoljna odgovorom pa je ustvrdila da se radi o tvrtki u gradskom vlasništvu, ne privatnom.

– Kada budete imali vlastitu tvrtku i Damir Jakšić privatno komunalno poduzeće, onda radite što hoćete i dijelite kako god hoćete. Naši građani imaju visoke račune, iz tih računa kupujete te vozila i onda ih dijelite po Hrvatskoj! I nije to jedini slučaj. Smanjite račune i ulažite, ali u imovinu u Karlovcu. Osnujte svoju privatnu tvrtku i dijelite novac kako hoćete, ovo je novac građana Karlovca, a ne Vojnića, uzvratila mu je Novaković Matanić.

Nije ostalo samo na tome jer je u kompletu Jelić odgovarao i na njena pitanja o sportsko-rekreacijskom centru na Mostanju, ali se ponovo vratio i na donaciju Vojniću.

– Vaše podrijetlo me čudi da nemate emotivan odnos prema kraju kojem pripadate, a to je prezime koje je i to me čudi. Obično čovjeka nešto veže po tom dijelu. Rekao sam da smo svi vezani na određena područja. Mene čudi Vaš stav. Bili ste, prolazili čitavu županiju, vidjeli kako ljudi žive i sad Vas to smeta. Jedan mali kamion koji je skoro rashodovan, rekao je Jelić.

Nije na to reagirao predsjednik Vijeća Damir Mandić, ali nakon što su Novaković Matanić i Jelić – uz ispriku – popričali izvan dometa mikrofona, pustio je gradonačelnika ponovo za govornicu.

Ispričao se, iako, najprije je konstatirao, nije shvatio da je izrekao uvredu.

– Rekao sam da me čudi što ne pokazuje senzibilitet prema kraju iz kojeg je. Rekla je da nije odatle; to prezime je imanentno za taj kraj. Nisam htio nikakve negativne konotacije, ni nacionalne, ni rodne, nikakve. Da sam znao, ne bih to izrekao, Ako je to uvredljivo za Vas, moja isprika još jednom, izjavio je gradonačelnik Jelić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest