U Vodovodu sa zadovoljstvom završavaju poslovnu godinu – u 2016. imali 13,3 milijuna kuna ulaganja u infrastrukturu

Oko 1,3 milijuna kuna vrijedna je investicija u magistralni vodoopskrbni cjevovod Mekušje – Grabrik koji je u ovoj godini sagradila karlovačka gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija. Na današnjoj tiskovnoj konferenciji vodstvo tvrtke je rezimiralo ulaganja koja su dosegla 13,3 milijuna kuna.

Obnovljeno je, naime, 9.188 metara sustava vodoopskrbe i 1.140 metara sustva odvodnje. To je, naglasio je direktor Ivan Mrzljak, samo dio ulaganja dok su njihova svakodnevna briga i održavanje sustava, koji broji preko 860 kilometara mreže vodoopskrbnih i kanalizacijskih cijevi, 6 vodocrpilišta, 12 vodosprema i 16 precrpnih stanica vodoopskrbe, 8 precrpnih stanica odvodnje te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

U Vodovodu su se još pohvalili s projektima cjevovoda koji povezuje vodocrpilišta Mekušje – Grabrik, vodoistražnim radovima u Mostanjskom polju, gradnji kanalizacije u Dubrovačkoj ulici na Drežniku, te na Selcu, Ladvenjku, zdencima na Švarči i Mekušju, precrpnim stanicamau Tušiloviću, cjevovodima od Gradca do Rečice, u Nemčićevoj ulici, na Udbinji i vodoopskrbi za novi vrtić Rakovac koji je još uvijek u gradnji.

– Uz naše investicije realiziramo i do sada najveći EU projekt – aglomeracija Karlovac  -Duga Resa,( Karlovac 2) čiji će rezultat na području Grada Karlovca biti izgradnja kanalizacijske mreže duljine preko 50 km te obnova isto toliko vodoopskrbnih cjevovoda. Podsjetimo, radi se o sljedećim područjima: Donja Švarča, Drežnik, Gornja Švarča, Gornje Mekušje, Hrnetić, Jamadol, Kamensko, Mala Švarča, Turanj, kažu u Vodovodu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest