Razvojna agencija ponosna na samu sebe: Prijavili smo lani projekata za 188 milijuna kuna, odobreno nam je više od 166, a još će

Vrlo uspješnom ocijenili su u Razvojnoj agenciji netom završenu 2019. jer su prijavili projekata vrijednih 188 milijuna kuna, odobreno im je više od 166, a očekuju da će brojka biti i veća kada preostali prijavljeni projekti prođu evaluacijski proces.

JURRA, odnosno, Javna ustanova Regionalna razvojna agencija, sumirajući proteklu godinu, napominje da je tematika projektnih prijava koje su radili bila različita pa su kroz natječaj FZOEU osigurali Ozlju da digitalizira svoje radne procese i pridruži se smart city gradovima, Domu za nezbrinutu djecu Vladimir Nazor da unaprijedi svoju infrastrukturu za pružanje socijalnih usluga, Karlovačkoj županiji u digitalizaciji poslovanja, unapređenju sustava obrana od poplava, razvoju ciklo-turističke infrastrukture… No, posebno ističu financijski “najteži” projekt, budućeg Regionalnog centra kompetencije u Karlovcu.

– U suradnji s Tehničkom školom Karlovac, Trgovačko ugostiteljskom školom, Prirodoslovnom školom i Karlovačkom županijom, JURRA je koordinirala cjelokupan proces prijave i suradnje sa svim dionicima, te izradila ukupno sedam prijava u okviru kojih je osigurala preko 110 milijuna kuna EU sredstava za rekonstrukciju i opremanje povijesne zgrade Oružane u karlovačkoj Zvijezdi u regionalni centar kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu, strojarstvu te elektrotehnici i računalstvu, što je jedan od trenutno najvećih infrastrukturnih zahvata u staroj gradskoj jezgri, Zvijezdi, kažu u JURRA-i.

Dodaju i da su projektom tehničke pomoći u vrijednosti 14,7 milijuna kuna, osigurali sredstva za rad JURRA-e u sljedeće četiri godine, te za provedbu aktivnosti stručne pomoći, edukacija i informiranja svih njihovih korisnicika sa ciljem što boljeg povlačenja EU sredstava, te provodili pet EU projekata u kojima su nositelj ili partner, vrijednih 44,4 milijuna kuna.

– U suradnji sa Karlovačkom županijom koordinirali smo izradu Županijske razvojne strategije, radili na strategiji demografije, kao i na Intervencijskom planu za Slunj i pridružene općine. Na temelju Intervencijskog plana očekuje dodjela bespovratnih EU sredstava ciljano u ova područja tokom 2021.-2027. godine. Sudjelujemo u izradi Strategije razvoja urbanog područja Karlovac-Ozalj-Duga Resa na temelju koje se očekuju EU sredstva u okviru ITU mehanizma, ciljano za ova tri grada, a već sada se pripremamo za početak postupka izrade Plana razvoja Karlovačke županije, za period nakon 2021. godine, najavljuju u JURRA-i.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest