Mandić o Rogozovoj ostavci: ViK normalno funkcionira, neće biti posebnih problema, iako će ova situacija malo otežati Karlovac II

direktora Vodovoda i kanalizacije.

Najavio je da će, kao jedini član Skupštine društva, idući tjedan pokrenuti cijelu proceduru propisanu zakonom, “postoji i otkazni rok”, a Nadzorni odbor tvrtke će donijeti adekvatne odluke, “pogotovo što se tiče imenovanja vršitelja dužnosti direktora, kao i ostalu proceduru, predviđenu u ovakvim slučajevima”.

– Bitno je napomenuti da ViK kao tvrtka normalno funkcionira, nema stresova, posebnih problema i narednih tjedana će se vidjeti što i kako dalje, kazao je Mandić.

“Potres” s direktorom uslijedio je na početku godine u kojoj tvrtku očekuje vrlo zahtjevan projekt, najveći u gradu, Karlovac II, odnosno, Aglomeracija Karlovac – Duga Resa, no Mandić vjeruje da, iako će se osjetiti, realizacija projekta zbog toga neće trpjeti.

– Što se tiče same Aglomeracije, činjenica je da će ova situacija malo otežati, ali ne mislim da će biti posebnih problema jer sama tvrtka je u kontaktu s Hrvatskim vodama, projekt je posložen na svim razinama i ne očekujem posebne probleme, dapače, očekujem da će se svi u tvrtci još i više potruditi da ne bude nikakvih problema, rekao je Mandić.

Vodovod i kanalizaciju, nakon imenovanja v.d. direktora, očekuje izbor novog direktora tvrtke, trećeg od druge polovice 2017., a Mandić, odgovarajući kako priželjkuje da taj izbor završi, kaže da “tko god bio, treba gledati interes tvrtke, što joj treba”.

– To je najveća tvrtka u gradskom sustavu, u svakom pogledu, i svatko tko joj dođe na čelo mora odgovoriti osnovnim poslovima da daje uslugu najkvalitetnije što je moguće i promišlja i ovaj dio razvojnih projekata. Zahtjevno ju je voditi i financijski i tehnički i u tom dijelu mislim da će se i tražiti rješenje, napomenuo je Mandić.

Pitamo je li možda to rješenje netko iz tvrtke?

– Ne mogu o tome govoriti, valja vidjeti tko ima ambicija preuzeti jednu takvu tvrtku, kaže Mandić.

Upitan je li točno da slijedi još smjena direktora gradskih tvrtki – i 2018. su zaredale pa je nakon nešto više od godinu dana promijenjeno šestero direktora – odbacio je takvu mogućnost.

– Ja, kao skupština društava, nemam te informacije. Ovdje se radi isključivo o situaciju gdje je Nikola (Rogoz) profesonalnim izazovom donio takvu odluku kakvu je donio. Nekih takvih kombinacija? Ne, ne, zaključio je Mandić.

Doduše, najave o smjenama čuju se više iz stranačkih krugova, nego gradskih pa možda najavljuju ono što tek slijedi. Znat će se ubrzo.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest