Nova nada za obnovu Velike vojarne! Karlovačka banka udružena s Petračićem kreće u obnovu po jedinstvenom modelu

Prvi put u Hrvatskoj jedna će se povijesna zgrada pokušati urediti na ovaj način, a radi se o uređenju nekadašnje Velike vojarne u samom centru povijesne karlovačke jezgre koja je danas, nažalost, devastirano zdanje i ruglo grada Karlovca.

Kako nam javljaju iz tvrke Petračić-projekt, zajedno sa vlasnikom objekta Karlovačkom bankom d.d. ulaze u jedinstveni projekt prenamjene i uređenja bivše Velike vojarne na centralnom gradskom trgu Zvijezde.

– Objekt se prodaje prema jedinstvenom modelu prodaje po posebnim dijelovima koji osigurava budućim vlasnicima obnovu zgrade s visokoučinkovitim grijanjem i liftom. Predviđa se prodaja svih posebnih dijelova do 6. mjeseca ove godine i u narednih godinu dana izrada projekta i izvođenje radova na uređenju objekta koje će budući vlasnici financirati iz pričuve zgrade, navode u Petračić projektu.

Objekt se, dodaju, sastoji  iz poslovnih prostora koji gledaju na centralni trg, bočne strane predviđene su za stambene jedinice a stražnji dio prema Haulikovoj ulici za manje urede. Najmanja površina koju je moguće kupiti 17,50 m2, a željena veličina stanova ili poslovnih prostora može se formirati spajanjem susjednih posebnih dijelova (prostorija).

Velika vojarna se sastoji iz prizemlja i dva kata sa vrlo visokim i iskoristivim potkrovljem površine više od 1.000 m2 idealno za ugostiteljsku ili društvenu namjenu. Unutar objekta nalazi se trg površine 300 m2 idealan za ugostiteljsku namjenu s mogućnošću izrade staklenog krova i upotrebu tijekom cijele godine.

– Naseljenu i preuređenu bivšu Veliku vojarnu vidimo kao buduću košnicu mladih i poduzetnih ljudi koji su po cijeni najma kupili vrijednu nekretninu za život i rad.Započnimo sa obnovom Zvijezde na pravi način, optimistični su u Petračić projektu ali i Karlovačkoj banci, koja već duži niz godina bezuspješno pokušava prodati možda i povijesno najvrijedniju devastiranu građevinu u gradu Karlovcu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest