Sedam udruga koje pomažu onima kojima je najteže od Županije dobile 397.000 kuna – Korak upozorio da im treba više novca jer su i potrebe sve veće

foto ilustracija - Pixabay.com

– Zahvaljujemo Karlovačkoj županiji na dodjeli sredstava, ali želja nam je i nada da ta sredstva iz godine u godinu budu veća jer i potrebe su sve veće. Mislim da puno više moramo raditi kako bismo ostvarili ono što nam je zacrtano i zbog čega i postojimo, kazala je Mirjana Duduković, predsjednica Ženske grupe Korak, zahvalivši u ime svih udruga koje su dobile potporu Županije po programu institucionalne potpore u trogodišnjem periodu.

Sedam je takvih udruga koje su na natječaju, od 10 prijavljenih, dobile sredstva, a sve brinu o društveno osjetljivim skupinama: osobama s invaliditetom, žrtvama obiteljskog nasilja, beskućnicima, hrvatskim braniteljima i invalidima Domovinskog rata. Karlovački Korak tako je dobio 100.000 kuna, Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije 90.000, Udruga gluhih i nagluhih Karlovačke županije 39.000 kuna, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Radost Ogulin 15.000, Udruga Milosrđe – Centar za beskućnike Karlovac 70.000, Udruga Rajska ptica18.000, a Zajednica udruga HVIDR-a Karlovačke županije 65.000 kuna.

– Želim vam uspješan rad s korisnicima, ali i da tih korisnika bude što manje, odnosno, da ljudi nemaju potrebu koristiti pomoć vaših udruga, a onima kojima je vaša pomoć potrebna da ova sredstva doista pomognu i poboljšate kvalitetu svog rada, rekla je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, uručujući ugovore udrugama.

Ove su udruge potpore Županije dobile za trogodišnje programe i ugovori, vrijedni ukupno 397.000 kuna, koji su im danas uručeni odnose se na drugu godinu provedbe. Novi natječaj za dodjelu sredstava po programu institucionalne potpore trebao bi biti objavljen do kraja ovog mjeseca.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest