Karlovački hotelijer Ivan Srakovčić, začetnik ruralnog turizma u Ribniku podržao novoosnovanu Turističku zajednicu područja Kupa

U oazi mira na 350 m nadmorske visine, u prekrasnom autohtonom okruženju i netaknutoj prirodi smjestio se integralni hotel Srce prirode Srakovčić, poznatog karlovačkog hotelijera Ivana Srakovčića. Riječ je o obnovljenom rodnom imanju samog vlasnika u mjestu Gorica Lipnička kraj Ribnika, čime je  poduzetnik Srakovčić nastojao proširiti turističku destinaciju u županiji te stvoriti dodanu vrijednost svom hotelu Korana u Karlovcu.

Kada je prije 14 godina krenuo u realizaciju projekta, prisjeća se Srakovčić, ovdje nije bilo ni ceste, niti svih objekata, ljudi su ga pitali pa tko će ti ovdje doći. No, crta vodilja bila mu želja da revitalizira ovo područje za koji je jako vezan i ponosan. Kako i sam kaže, ovaj kraj bogat je s prirodom, vrijednim ljudima i domaćim proizvodima, stoga mu je bio cilj povezati sve to u jednu cjelinu i ponuditi gostima.

– Primjetio sam kako je kod nas prisutan mentalitet u kojem sebe i svoje dovoljno ne cijenimo niti poštujemo i uvijek se divimo susjedima Slovencima, Austrijancima. Međutim, itekako imamo što za ponuditi i presretan sam kad nam dođu stranci i pokažu kako cijene ovaj kraj, poručuje Srakovčić.

Danas Srce prirode nudi više od jednodnevnog izleta i bijega od gradske gužve kako je prvobitno zamišljeno. Ovo mjesto omiljeno je odmorište mnogim inozemnim gostima, koji itekako cijene aktivan odmor u prirodi. Osim smještaja u tradicionalnim drvenim kućama u ponudi postoji i autokamp, a partneri nizozemci nude luksuzni glamping. Obnovljene su ceste, napravljene pješačke i biciklističke staze, postavljeni vidikovci, a tradicionalno imanje osim sezonskih odmor paketa, organiziranih poslovnih sastanaka i kongresa, često su i prvi izbor mladencima prilikom proslave njihova vjenčanja.

Upravo, aktualno novoosnovana turistička zajednica područja Kupa u Ozlju kao i turistička agencija Misterion Riviera u Kamanju ključni su elementi, kaže Srakovčić kako bi došlo do konkretnog povezivanja ribničko – ozaljskog kraja koji više neće isključivo biti vezan za Karlovac i županiju.Takvog je stajališta i direktor Misterion Riviere Krešo Rogoz koji vjeruje kako zajedničkim snagama i iskustvom područje turističke zajednice može postati svojevrsna meka kontinetalnog turizma Karlovačke županije.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest