TJEDNA PROGNOZA: Imat ćemo obilje sunca i osjetno toplije vrijeme – temperature se dižu iznad 20 stupnjeva Celzija

Nakon sunčanog vikenda i ponedjeljak je u Hrvatskoj osvanuo djelomice do pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku. Ipak, današnje će poslijepodne biti sve oblačnije, no dobra vijest je da ostaje većinom suho – tek je vrlo rijetko moguća koja kap kiše. Općenito, pred nama je pravi proljetni tjedan u kojem će sunčana razdoblja dominirati nad onim kišnim, a temperatura će idućih dana rasti, pa ćemo sredinom tjedna u cijeloj zemlji mjeriti vrijednosti iznad 15 °C, a ponegdje i iznad 20 °C!

SUTRA

U utorak će na Jadranu biti pretežno sunčano, uz malo oblaka, dok će na kopnu biti samo djelomice sunčano uz više oblaka, pa lokalno može pasti i malo prolazne kiše, osobito u jutarnjim satima. Bit će malo vjetrovitije nego danas, uz buru i sjeverac, no temperatura će biti stupanj do dva viša tako da će biti ugodno, a samo ujutro pomalo svježe i hladno. Najviša temperatura između 12 i 15 stupnjeva, jedino u gorju malo niža.

OSTATAK TJEDNA NA KOPNU – OSJETNO ZATOPLJENJE

U srijedu i četvrtak u unutrašnjosti će biti manje oblaka i više sunca nego sutra. Uz to, vjetar će okrenuti na jugozapadni koji nam donosi topao zrak pa će temperatura osjetno porasti. Mjerit ćemo vrijednosti oko 20 °C. Petak će početi sunčano i također toplo, no tijekom poslijepodneva stiže naoblačenje. Predvečer će zapuhati umjeren do jak sjeverac koji donosi zahladnjenje, a navečer i u noći na subotu lokalno će padati kiša, mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za vikend ponovno malo stabilnije, ali i svježije. Naoblaka će tad biti promjenjiva, pa ćemo imati sunčana razdoblja, no i dalje postoji mala mogućnost za prolaznu kišu, osobito u subotu prijepodne.

OSTATAK TJEDNA NA JADRANU – SUNČANO I MALO TOPLIJE

I na obali će srijeda i četvrtak biti sunčani, uz malo oblaka. Puhat će slab do umjeren zmorac zbog kojeg temperatura neće tako jako skočiti kao u unutrašnjosti, no također će rasti. Mjerit ćemo vrijednosti oko 17 °C. U petak će se tijekom dana naoblačiti, pa navečer može pasti i malo kiše, ponajprije na sjevernom Jadranu. U noći na subotu zapuhat će druga marčana bura, koja će tijekom vikenda imati jake i olujne udare, no temperatura se neće značajnije spuštati. Dani vikenda će uz to biti pretežno sunčani s malom mogućnošću za kraću, prolaznu kišu ili poneki pljusak.

OSJET TOPLINE DO 25 °C

U svakom slučaju, pred nama su većinom sunčani i vrlo ugodni proljetni dani u kojima će kiša biti vrlo rijetka pojava. U srijedu, četvrtak i petak, oko sredine dana, neki bi se čak mogli požaliti da im je pomalo vruće. Naime, temperatura će u hladu tada biti oko 20 °C, no dok se krećete, u gradu na asfaltu, izloženi sunčevim zrakama, može se činiti i 5 °C više! Tako da ćemo jakne ćemo tih dana bez straha moći ostaviti kod kuće.

RTL.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest