Tim za psihosocijalnu podršku na usluzi svima u karanteni, samoizolaciji i operativnim snagama – dostupan na mobitel od 9 do 21 sat

foto ilustracija

Svima onima kojima zatreba podrška zbog stresa, straha, panike… od danas je, svakodnevno, na raspolaganju Tim za psihosocijalnu podršku i to od 9 do 21 sat na broju mobitela 099 7360782.

Tim je oformilo Društvo Crvenog križa Karlovačke županije, a za telefonske razgovore na raspolaganju je osobama u karanteni i samoizolaciji, te operativnim snagama koje rade na terenu.

– Članovi ovog tima su zaposlenica i tri volonterke koji su licencirani za provođenje psihosocijalne podrške, te rad sa osobama koje su izložene traumatskim događajima i kriznim situacijama. Članice tima su također u aktivnom sastavu Tima za krizne intervencije pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Cilj pružanja psihosocijalne podrške je ublažavanje stresnih reakcija, osjećaja panike, straha, brige, uz jačanje individualnih resursa u nošenju sa stresnom situacijom, poručili su iz Karlovačke županije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest