Karlovačka županija gradovima i općinama uputila apel za ujednačavanje mjera posljedica od koronavirusa – želi preuzeti koordinaciju

Karlovačka županija uputila je apel gradovima i općinama za predlaganje, uvođenje te međusobno usklađenje i ujednačavanje mjera sanacije posljedica od COVID-19, te u tom pogledu ukazuju  na sljedeće mjere:

– Karlovačka županija planira I. Izmjenama i dopunama Proračuna za 2020. godinu osigurati sredstva za neposredne mjere zaštite i sanacije posljedica korona virusa. – Karlovačka županija spremna je preuzeti koordinaciju predloženih mjera gradova i općina radi međusobnog usklađenja, ujednačavanja te učinkovitijeg efekta vodeći računa o mjerama nacionalne i lokalne razine – Jedinice lokalne samouprave upućujemo da u okviru svojih nadležnosti, ovisno o vlastitim proračunskim mogućnostima, žurno predlože, zatim i uvedu izravne mjere zaštite i sanacije posljedica korona virusa, u cilju podrške gospodarstvu – Jedinicama lokalne samouprave predlažemo nastavak ispunjenja već stvorenih ugovornih obveza, ali i odgodu ugovaranja novih obveza, obzirom na realni rizik smanjenog prihoda proračuna lokalne, regionalne i državne uprave. – Molimo da Karlovačku županiju bez odgode izvijestite o svih predloženim i poduzetim aktivnostima, kako bismo putem međusobne koordinacije i suradnje u što većoj mjeri ublažili štetne posljedice korona virusa na području Karlovačke županije.

Priopćenje je potpisao župan Damir Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest