Pripreme za “postkorona doba”: Grad Karlovac traži izvođače za Aglomeraciju i uređenje Mažuranićeve obale

Kada će to biti, sada baš nitko ne zna, ali Karlovac se priprema za “postkoronsko doba” i vraćanje uobičajenom životu koji podrazumijeva i realizaciju komunalnih projekata, među kojima i najvećeg, Aglomeracije Karlovac II.

Vijećnici su zato, premda ne jednoglasno, usvojili niz odluka koje su preduvjet tome pa tako i onu kojim odobravaju zaključenje Sporazuma o provedbi zajedničkih javnih nabava za projekt Poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa između gradova Karlovca i Duge Rese, Vodovoda i kanalizacije, HEP ODS-Elektra Karlovac i Gradske toplane.

Vodovod i kanalizacija je nositelj projekta, partneri Komunalno Duga Resa, gradovi Karlovac i Duga Resa, te Općina Barilović, projektna dokumentacija za dijelove infrastrukture izrađena, a kako bi se svi provedeli istovremeno, bit će provedeni i zajednički postupci javne nabave – za odabir izvođača radova, uslugu stručnog nadzora i uslugu upravljanja projektom, podrške u provedbi postupaka javne nabave i pravne podrške u provedbi projekta.

Planirano razdoblje realizacije projekata je od 2020. do 2023. godine, a ukupna procijenjena vrijednost 399,867.900 kuna, bez PDV-a.

Vijeće je odobrilo da se krene u javnu nabavu za izgradnju linijskih objekata Aglomeracije, za što će Grad izdvojiti 70,498.930 kuna, od ukupnih 364,667.348 kuna, sve bez PDV-a.

– Planira se uređenje, odnosno razvoj i poboljšanje kvalitete infrastrukture unutar MO Mala Švarča, GČ Drežnik-Hrnetić, Luščić-Jamadol, Mostanje, Švarča i Zvijezda. Uz projekt izgradnje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa koja obuhvaća izgradnju i sanitarnog sustava odvodnje, rekonstrukcije vodoopskrbe, rekonstrukciju postojećeg odvodnog sustava i izvođenjem jednih i drugih priključaka biti uništena čitava širina prometnice i budući da se projektom Aglomeracije Karlovac – Duga Resa rješava samo problem sanitarnih otpadnih voda, ne i oborinskih, i imajući na umu načela dobrog upravljanja, na karlovačkom dijelu obuhvata u projekt se uključio i Grad Karlovac, HEP i Gradska toplana s projektima izgradnje oborinske odvodnje, nogostupa, polaganje DTK infrastrukture, EE instalacije i instalacije vrelovoda, kazala je pročelnica Ana Hranilović Trubić.

Vijeće je odobrilo da se krene i u postupke nabave usluga nadzora, upravljanja projektom, podrške u provedbi postupaka javne nabave i pravne podrške u provedbi projekata iz Aglomeracije, ali i radova na uređenju Mažuranićeve obale.

– Sastoje se od uređenja pokosa obale rijeke Kupe, konstruktivne sanacije i rekonstrukcije zida za obranu od poplava, rekonstrukcije šetnice uz obalu rijeke Kupe i uređenje zelenih površina, rekonstrukciju kolne i pješačke površine ulice Obala V. Mažuranića s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, te izgradnjom infrastrukture javne vodoopskrbe, kanalizacije i elektroenergetske mreže. To je zajednički projekt, u kojem uz Grad Karlovac sudjeluju Hrvatske vode, Vodovod i kanalizacija i HEP, Elektra Karlovac, navela je Hranilović Trubić.

Cjelokupan projekt vrijedan je 16,4 milijuna, a Grad će izdvojiti 3,3 milijuna kuna, sve bez PDV-a, za rekonstrukciju šetnice uz obalu Kupe, uređenje zelenih površina, te rekonstrukciju kolne i pješačke površine ulice Obala Vladimira Mažuranića, s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest