LOKALNI IZBORI

Mandić potvrdio da su mu “umirovljenici” dali podršku, s DP-om nije razgovarao: Pričekajmo drugi krug, otvoreni smo za suradnju sa svima

- Moj rezultat na izborima potvrđuje da HDZ u Karlovcu nije doživjela nekakav dramatičan poraz, bez obzira na ovaj element oko Vijeće, ali je činjenica da ćemo kao stranka u budućem djelovanju očito morati malo više slušati druge. Što se mene osobno tiče, do sada sam na to bio spreman, a bit ću i ubuduće, rekao je Mandić.

– Malo je falilo u prvom krugu, ali će zato u drugom krugu pobjeda biti slađa, poručeno je danas s HDZ-ove pressice, koji očekuje pobjedu svojih kandidata u drugom krugu za karlovačkog župana i gradonačelnika, kao i gradonačelnicu Ozlju.

U Gradskom vijeću Karlovca nemaju većinu, a kandidat za gradonačelnika Damir Mandić vjeruje da će povjerenje Karlovčana dobiti u 2. krugu. Za to mu je podršku dala koalicija AUZ-HSU, čiju su potporu imali u Vijeću u prošlom mandatu pa je jedan njihov vijećnik očito već na HDZ-ovoj strani. To je deset od 21 vijećnika, za većinu nedostaje još jedan.

– Zaista cijenimo sve vijećnike i rezultat svih političkih opcija koje su u Gradskom vijeću. Mislim da otvorenost i suradljivost je bila poruka ovih izbora i mogu reći da je HDZ maksimalno razumio poruku naših sugrađana. Ja sam i do sad u svom radu njegovao takav pristup i mogu reći da će to tako biti i dalje, izjavio je Mandić.

Zamoljen za pojašnjenje, pogotovo jer veći broj glasova koje je on osvojio kao kandidat od onih koje je osvojila HDZ-ova lista za Vijeće, u stvari, donosi njemu probleme, kazao je da je HDZ u Vijeću osvojio najviše mandata, ali da valja pričekati rezultate 2. kruga za izbor gradonačelnika “jer će on odrediti kasnija gibanja”.

– Svi izabrani u Vijeće imali su isti stav prema Karlovcu i vjerujem da se mogu pronaći točke koje su komplementarne s mojim, odnosno, izbornim programom HDZ-a. Mi smo sa svoje strane otvoreni za suradnju sa svima, otvoreno to govorim, na ostalima je da sa svoje strane vide što i kako dalje. Moj rezultat na izborima potvrđuje da HDZ u Karlovcu nije doživjela nekakav dramatičan poraz, bez obzira na ovaj element oko Vijeće, ali je činjenica da ćemo kao stranka u budućem djelovanju očito morati malo više slušati druge. Što se mene osobno tiče, do sada sam na to bio spreman, a bit ću i ubuduće, rekao je Mandić.

Upitan jesu li već razgovarali s DP-om – čija će dva vijećnika vjerojatno donijeti prevagu u Vijeću – odgovio je da nisu, a odgovarajući na pitanje znači li spremnost na suradnju sa svima i suradnju sa SDP-om, izravan odgovor nije dao.

– Napravili smo analizu: 80 posto, ako ne i više, programa, prijedloga, planova svih kandidata u Karlovcu su isti. Smatram da svi mi koji jesmo dobili povjerenje ili ćemo ga dobiti ćemo u jednom trenutku morati biti svjesni te situacije. Odgovorno tvrdim da je SDP i Davor Petračić u prošlom mandatu imao puno prilika dignuti ruke za prijedloge HDZ-a, zašto nisu – to je njihova stvar. Čini mi se da su na ovim izborima građani svih MO i GČ poslali poruku našim političarima: puno više otvorenosti, puno više suradljivosti, što manje isključivosti, kazao je Mandić, ponovivši da valja pričekati drugi krug.

Njegovu, kao i pobjedu HDZ-ove kandidatkinje za županicu Martine Furdek Hajdin, te Lidije Bošnjak koju podupiru u Ozlju, očekuje predsjednica županijskog HDZ-a Nada Murganić, koja je naglasila da su zadovoljni rezultatima ostvarenim u županiji, općinama i Slunju. Nisu onima u Dugoj Resi i Ogulinu, ali poštuju volju birača, a nakon analiza izbornih rezultata i u demokratskom stranačkom procesu vidjet gdje će ići s jačanjem kadrovskih struktura.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest