LOKALNI IZBORI

Petračić planira smanjiti troškove grijanja i proširiti mrežu korisnika, koaliciju ne treba već demokraciju, a metak više ne želi spominjati

Energetska obnova zgrada, po Petračićevom mišljenju, prvi je korak ka jeftinijem grijanju, a time i troškovima života u Karlovcu

– Jedan od naših najbitnijih zadataka je smanjivanje ionako previsokih režija, od kojih su neke u Karlovcu zaista najviše u Hrvatskoj, i to moramo mijenjati. Naš program predviđa plinofikaciju cijelog Karlovca i građenje 25 kvartovskih toplana koje bi grijale na visokoučinkovite plinske bojlere. One bi kasnije bile u mogućnosti povezati se s geotermalnom energijom, a mogli bi se priključiti i novi kupci, oni koji sada nisu korisnici Toplane, kazao je na današnjoj pressici kandidat za gradonačelnika Davor Petračić, naglasivši da je energetska obnova zgrada prvi korak ka jeftinijem grijanju, a time i troškovima života u Karlovcu.

Ilustrirao je to primjerom dviju jednakih zgrada, od kojih ona u kojoj živi direktor Gradske toplane nije, a ona u kojoj živi Petračić jest energetski obnovljena. U prvoj su godišnji računi za grijanje stana od 60 kvadrata oko 5.500 kuna, u drugoj oko 2.000 kuna. U ovoj potonjoj stanari se griju na plin, a takav model, koji donosi uštedu od 60 posto, po njegovim riječima, primjenjiv na sve višestambene zgrade u Karlovcu.

Odgovarajući na pitanje je li pronađen onaj tko mu je poslao prijeteće pismo s metkom, kazao je da metak još nema svoje ime, ali postoje velike šanse da se pronađe.

– Taj metak je stvar prošlosti. Ne trebamo to više spominjati jer to je onda nekakva kampanja koju ja ne želim, naglasio je Petračić.

Upitani kako idu razgovori s onima koji su osvojili mandate u Gradskom vijeću, kandidatkinja za njegovu zamjenicu Dragica Malović je odgovorila potvrdno.

– Pregovori idu jako dobro, čekamo da odradimo drugi krug i bit ćemo pametniji. Pregovaramo s opcijama koje su dobile mjesta u Gradskom vijeću i koje nisu iskazale svoju potporu HDZ-u, dakle, sa svima osim s “umirovljenicima”, rekla je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Dragica Malović.

– Nećemo inzistirati na nikakvim koalicijama, zaista nam se nudi demokracija u najboljem obliku i zašto ju ne iskoristiti da se donose najbolje odluke? Zaista ne namjeravamo, a ni ja kao budući gradonačelnik, apsolutistički vladati gradom; stalo mi je da svi imaju svoje mišljenje i da se, temeljem snage argumenata, a ne ruku, donose najbolje odluke, dodao je Petračić.

Ustvrdio je i da će siguro s Domovinskim pokretom imati korektne odnose.

– Oni su sami rekli da će projektno surađivati i to je nama dovoljno, izjavio je Petračić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest