LOKALNI IZBORI

Mandić najavio novu školu i vrtić na Luščiću, a sportsku dvoranu na ŠRC-u Korana – tek na novinarsko pitanje spomenuo bazen

Upitan zar nigdje nije planiran bazen, rekao je da ga u ovoj kampanji nisu spominjali, ali...

– Sve ovo iziskuje velika sredstva i onaj tko kaže da će Karlovac to na brzinu riješiti po meni je, u najmanju ruku, površan. Postoji element koji nam ide na ruku: s Ministarstvom znanosti i obrazovanja smo ideju o vrtiću i svim školama u jednoj smjeni stavili na stol i ono je prihvatilo školu i novi vrtić, a za sve ostale elemente morat ćemo pronaći vanjska sufinanciranja. Duboko sam uvjeren da je to realno. Promišljamo grad u svim segmentima, jako nam je važno da ostane urbanistički uređen grad, ali moramo imati i na umu da, kad razmišljamo o razvoju, moramo razumjeti što nas čeka. Naša vizija je da svi ovi projekti se vežu uz demografiju i gospodarstvo, izjavio je danas HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Damir Mandić, najavljujući donošenje urbanističkih planova uređenja Luščića i ŠRC-a Korana do kraja godine.

Oni su ključni za daljnji razvoj grada i moraju iznjedriti ono što je Karlovcu potrebno, a za sad je, po njegovim riječima, sigurno da će na Luščiću biti izgrađen novi vrtić, što će osigurati da svoja mjesta u vrtićima imaju svi karlovački mališani, bez obzira bili im roditelji zaposleni ili ne, te nova škola sa sportskom dvoranom, koja će omogućiti da se u svim školama nastava održava u jednoj smjeni.

Bit će na Luščiću i javni trg, dom za starije, te prostor za stambene zgrade. No, kako je država prostor nekadašnje vojarne darovala Gradu pod uvjetom da tamo budu javni sadržaji, stanove neće moći graditi privatnik pa će se za to morati pobrinuti Grad.

Na ŠRC-u Korana Karlovac će dobiti novu sportsku dvoranu, vezana uz ostale sportske sadržaje, ali svojevrsni sportski centar bit će i na Luščiću, kako bi imali mjesta svi oni koji su u funkciju stavili postojeće objekte u bivšoj vojarni.

Upitan zar nigdje nije planiran bazen, rekao je da ga u ovoj kampanji nisu spominjali, ali…

– Što se tiče bazena, a vjerujem da je to onaj održivi element, vezan je uz geotermu. Ali, da, UPU Luščić će pokazati bazen u Luščiću, izjavio je Mandić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest