NAKON IZBORA

Ribić i Ivka potvrdili da DP ostaje pri svom: Ni sa kim još nismo razgovarali; ako nas netko treba – zvat će, mi ne trebamo nikoga

DP ima dvojicu vijećnik koji mogu donijeti prevlast HDZ-u s AUZ-HSU ili SDP-u i Možemo ili - nikome

Iako su najavili da su sa svima spremni razgovarati, ali nakon drugog kruga i izbora gradonačelnika, karlovački DP-ovci još ni sa kim nisu razgovarali – jer ih nitko i nije zvao.

Potvrdili su to i predsjednik županijske podružnice DP-a Vlatko Ivka i vijećnik u Gradskom vijeću Alenko Ribić. DP, podsjetimo, ima dvojicu vijećnika, uz Ribića i Danka Butalu, koji mogu donijeti prevlast HDZ-u s AUZ-HSU ili SDP-u i Možemo ili – nikome.

Nakon prvog kruga izbora, u kojem je Karlovac dobio 21 gradskog vijećnika, DP je najavio da će njihovi vijećnici podržavati sve dobre ideje i sve dobre projekte, bez obzira od koga dolaze, te da su spremni razgovarati sa svima.

Da još nisu razgovarali ni sa kim, potvrdio nam je Ribić, a na pitanje kada će, odgovorio da ne zna.

– Čekamo da netko pozove na razgovore, netko nas treba, mi ne trebamo nikoga za sada. Ja ne moram nikome ići. Vjerojatno nama netko treba doći, kazao je Ribić.

Doduše, primjetio je, možda se razgovori i vode.

– Možda netko s nekim i razgovara, ne s DP-om, mi to ne znamo. Sve je moguće, možda ima prebjega; ako ima, onda mi ne trebamo nikome. Možda jedni slave, drugi tuguju, nemaju vremena, rekao je.

I Vlatko Ivka je potvrdio da DP nikakve razgovore nije vodio nakon nedjeljenih izbora.

– Za sad nismo s nikim pričali, niti ćemo mi koga zvati. Netko drugi bi trebao zvati, ne mi. Da li će nas tko zvati, da li nas tko treba, ne treba… ne znam, čut ćemo. Mi ćemo sigurno raditi na svojim projektima, djelovati u smjeru naše stranke, raditi onako kako smo obećali. Ako nas tko treba – zvat će nas, ako nas ne treba – neće, zaključio je Ivka.

U novom Gradskom vijeću bit će 9 vijećnika koalicije HDZ-HSLS koja već ima potporu jednog vijećnika AUZ-HSU, 5 koalicije SDP-HSS, te 4 Možemo – Nove ljevice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest