AKTUALNO / LOKALNI IZBORI 2021.

IZBORI

HNS bez kandidata za župana, za karlovačkog gradonačelnika ime još skriva: Skretali smo i lijevo i desno, ali cilj je to opravdao

HNS bez kandidata za župana, za karlovačkog gradonačelnika ime još skriva: Skretali smo i lijevo i desno, ali cilj je to opravdao

- Uz antifašizam i Domovinski rat, Hrvatsko proljeće je jedan od temelja Hrvatske, kazao je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj

HNS neće imati svog kandidata za karlovačkog župana, a za gradonačelnika Karlovca i ostalih gradova i općina predstavit će u četvrtak.

Najavio je to predsjednik županijskog HNS-a Zvonko Spudić i pojasnio kako je to što nemaju svog kandidata razlog što su svim koalicijskim partnerima prepustili da podrže koga žele.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ali, u ime naše koalicije, mi nećemo podržati niti jednog kandidata za župana, rekao je Spudić.

Zajedno s kolegama iz stranke na današnjoj je pressici govorio o 50 godina Hrvatskog proljeća i 30 godina HNS-a, te naglasio da je u fokusu uvijek čovjek i država jednakih šansi za sve koji u njoj žive.

- Da bismo to ostvarili, svi skupa si moramo dati truda. Od projekta do projekta, od ideje do ideje, HNS je, kada je to trebalo, skretao i lijevo i desno, ali uvijek s ciljem da idemo naprijed. I taj cilj je opravdao ta skretanja koja smo radili. Danas govorimo o umjerenoj, građanskoj politici, politici rezultata, zajedništva, rada. Za to politike često moraju biti odlučne, a HNS gaji takve politike, rekao je Spudić i dodao da su HNS-ovi ministri imali najbolje rezultate, a oni koji na lokalnoj razini obnašaju vlast uvijek su bili i bit će najbolji servis građana.

Povratak stranke korijenima i onome što su osnivači HNS-a htjeli, po riječima predsjednika HNS-a Stjepana Čuraja, znači zalagati se za modernu, umjerenu državu, koja radi u interesu svojih građana.

- Uz antifašizam i Domovinski rat, Hrvatsko proljeće je jedan od temelja naše državnosti i onoga što trebamo pamtiti. Vraćanjem krojenima želimo politički identitet koji se temelji na modernom liberalizmu, a to je, prije svega, rad u korist građana. Moderni liberal je i vjernik koji priznaje pravo izbora, on je i suverenist, prije svega po pitanju prirodnih resursa, koji se zalaže i za tržišnu ekonomiju i manju ulogu države, to je i osoba socijalno osviještena, koji se istovremeno zalaže za jeftiniju državu. Danas je bespredmetno govoriti o podjelama na lijevo i desno, toga više nema, mi živimo moderno i moramo prepoznati što građani žele. To je bila i osnova '71, poručio je Čuraj.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!