AKTUALNO / LOKALNI IZBORI 2021.

"NAŠ CETINGRAD"

Načelnica općine Cetingrad Marina Kalić kreće po novi mandat: Uključila sam se u politiku, ne kao političar, nego običan mještanin općine

Načelnica općine Cetingrad Marina Kalić kreće po novi mandat: Uključila sam se u politiku, ne kao političar, nego običan mještanin općine
Matija Djanjesić/CROPIX

Načelnica Kalić ovaj mandat završava sa značajnim ulaganjima u infrastrukturu, poljoprivredu, predškolski i školski odgoj, a važnim ističe i realizirane investicije iz EU fondova, kojih je u posljednjih četiri godine bilo u visini od 5,7 milijuna kuna.

Načelnica općine Cetingrad Marina Kalić kreće u utrku za novi mandat. Kao što i sama kaže, prije četiri godine odlučila se aktivirati u lokalnu politiku, ne kao političar, već običan mještanin općine.

- Jedino što sam imala i dala u ovom mandatu su beskrajna briga, trud i želja za više i bolje. Ponosna sam na odrađeno, a sve što nije odrađeno i još puno drugih planova motivacija su mi za dalje. I zato da, na ovim lokalnim izborima ponovno ću se kandidirati za načelnicu naše općine i biti nositelj nezavisne liste s još osam ljudi koje predstavljamo uskoro, najavila je načelnica Kalić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U razgovoru za KAportal načelnica Marina Kalić istaknula je kako su četiri godine proteklog mandata bile fokusirane na projekte i pronalaženje načina kako poboljšati kvalitetu života u cetinjskom kraju, što kroz infrastrukturu što kroz razne programe i pomoći. Načelnica Kalić važnim ističe završetka radova kojim će ove godine biti modernizirano, odnosno izgrađeno, gotovo 10 kilometara općinskih nerazvrstanih cesta. No, to je samo jedan segment u ulaganje u komunalnu infrastrukturu.

- U 2017. godini započeli smo i s modernizacijom javne rasvjete na području općine te je kroz tri faze projekta 60% rasvjete zamijenjeno energetski učinkovitom LED rasvjetom. Veliki pomak napravljen je u dogovoru s Hrvatskim vodama i konačno su započete aktivnosti na izgradnji vodovoda južnog dijela općine koji je dug 30 km, a u travnju ove godine počinju radovi na prvoj fazi izgradnje, ističe u nastavku načelnica Kalić.

Ujedno, Općina Cetingrad je u posljednje četiri godine značajan priljev sredstava osigurala iz EU fondove, kojima je realizirana izgradnja vatrogasnog doma i garaža u vrijednosti od 5 milijuna kuna, poučne pješačke staze u vrijednosti od 650 tisuća kuna, ali i izrada strateškog razvojnog programa Općine u iznosu od 43 tisuće kuna. 

Načelnica Kalić važnim ističe i povećanje jednokratnih novčanih pomoći za novorođenčad, a velika sredstva Općina redovito izdvaja za školstvo i predškolski odgoj. Pritom, jedan od najznačajnijih projekata je otvorenje vrtića pri Osnovni školi Cetingrad koji trenutno pohađa 18 djece.  Važan sektor u općini Cetingrad je i poljoprivreda, te je prema riječima načelnica Kalić, u ovogodišnjem proračunu osigurano je 100 tisuća kuna u programu potpora, a od 2018. godine za lokalne poljoprivrednike i OPG-ovce Općina redovito organizira besplatna konzultantska savjetovanja kako bi bili što spremniji za povlačenje sredstava iz nacionalnih i EU fondova.

A planova i posla za sljedeći mandat itekako ima, dodaje načelnica Marine Kalić, to su prije svega nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu, u razvoj poljoprivrede i turizma.

- Imamo već sada spremne projekte s građevinskom dozvolom koje planiramo prijaviti na EU fondove. Jedan od najznačajnijih zasigurno je obnova Društvenog doma u Cetingradu vrijedan 4 milijuna kuna. U idućem mandatu najveći naglasak je i na Regionalnom distributivnom centru voća i povrća i industrijskog bilja koji je zajednički projekt Općine i Karlovačke županije, a trebao bi osigurati radna mjesta i potrebne pogodnosti za poljoprivrednike u širem okruženju Cetingrada, najavljuje načelnica Marina Kalić.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!