AKTUALNO / LOKALNI IZBORI 2021.

POSLALI PRIOPĆENJE

Gradska knjižnica pokrenula akciju za učlanjenje polaznika dječjih vrtića, Možemo: To je sramotno i diskriminatorno!

Gradska knjižnica pokrenula akciju za učlanjenje polaznika dječjih vrtića, Možemo: To je sramotno i diskriminatorno!

- Zato osuđujemo takvu sramotnu, diskriminirajuću akciju i tražimo od Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ da ispravi nepravdu

Akciju učlanjenja i produljenja članarine za polaznike karlovačkih dječjih vrtića u Gradsku knjižnicu "Ivan Goran Kovačić" danas je komentirala kandidatkinja Možemo! za gradonačelnicu Karlovca Draženka Polović, te ovaj potez ocijenila - sramotnim i diskriminatornim. 

Poslala je priopćenje pa pogledajte što kaže: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jučer je Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac započela jednomjesečnu akciju učlanjenja i produljenja članarine "isključivo" za djecu gradskih vrtića, a u suradnji s Dječjim vrtićem Karlovac i Dječjim vrtićem Četiri rijeke, o čemu izvješćuju lokalni mediji, navodi Polović.

Ovom naizgled plemenitom i pozitivnom akcijom promocije čitanja ustanove Grada Karlovca, koji, ironično, nosi naziv Grad prijatelj djece, diskriminiraju onu djecu koja vrtić ne pohađaju ili pohađaju privatne obrte za čuvanje. Neka od te djece već jesu u nepovoljnijem položaju u odnosu na svoje vršnjake jer za njih u vrtićima nema mjesta ili ne zadovoljavaju uvjete za upis jer su im roditelji, primjerice, nezaposleni. 

I bez certifikata i zvučnih naziva Grad bi morao stvarati jednake i poticajne uvjete za odrastanje, odgoj i obrazovanje sve djece, bez obzira plaćaju li i pohađaju gradske vrtiće ili ne.  

- Zato osuđujemo takvu sramotnu, diskriminirajuću akciju i tražimo od Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ da ispravi nepravdu i omogući svim karlovačkim djevojčicama i dječacima vrtićkog uzrasta korištenje svojih usluga po istoj cijeni. To je uostalom i bibliotekarsko poslanje, zaključila je kandidatkinja. 

Izdvojeno


Reci što misliš!