AKTUALNO / LOKALNI IZBORI 2021.

STIGLO REAGIRANJE

Iz dugoreške gradske uprave reagirali na medijski istup HDZ-ovca Maradina, Boljar: Maradinov lažni izborni "građanski aktivizam" i amaterizam!

Iz dugoreške gradske uprave reagirali na medijski istup HDZ-ovca Maradina, Boljar: Maradinov lažni izborni
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Svoj „stručni“ doprinos dali ste kroz projekt Centra za gospodarenje otpadom Babina gora čija realizacija traje već skoro 15-ak godina kao i kod gradnje hidroelektrane na Šušnjarovom slapu

Na medijski istup Marinka Maradina, bivšeg županijskog pročelnika koji će sa svojom HDZ-om pokušati doći u Gradsko vijeće Duge Rese danas je reagirao gradonačelnik Tomislav Boljar.

Kako kaže Boljar, izjave gospodina Maradina dokaz su još jedne smišljene proaktivnosti upravo sada pred lokalne izbore kojim je „budući vijećnik“ ili ogolio svoje neznanje ili oportunizmom nastojao među građane Duge Rese ubaciti nezadovoljstvo zbog cijene odvoza otpada a zbog navodno, kako kruže priče, probitka na pročelničko mjesto u gradskoj upravi Grada Duge Rese te zaštite monopolističkog položaja privatne tvrtke za pogrebne usluge.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, gradska tvrtka Čistoća je uvela pogrebne usluge te ih učinila jeftinijima za građane, rekao je Boljar. 

Ostataka reagiranja prenosimo u cijelosti... 

- Na vašu žalost gospodine Maradin a na sreću građana ove sredine, vaši planovi neće uspjeti iz sljedećih razloga: Cijena odvoza otpada usklađena je s prisilnom zakonskom normom nacionalnog zakonodavstva za koju kao „poznavaoc struke“ znate što znači. Grad Duga Resa i gradska tvrtka Čistoća su među prvima uskladili svoje poslovanje sa svim nacionalnim zakonskim i podzakonskim aktima a po smjeni Uprave u gradskoj tvrtci, tvrtka je u rekordnom roku poslovanje „s papira“ prenijela na teren na korist građana.

Grad i gradsku tvrtku obišle su bezbrojne inspekcije i niti jedna nije naišla na bilo kakvu nezakonitost. Grad Duga Resa a u svrhu zaštite stanovnika i gospodarstvenika, među prvima je i službeno izrazio nezadovoljstvo s nacionalnim zakonodavstvom o gospodarenju otpadom podnijevši Ustavnom sudu tužbu za ocjenu zakonitosti nacionalnog zakonodavstva o gospodarenju otpadom a zbog čega je nacionalna Uredba i izmijenjena. 

Molim vas, nemojte se javno razbacivati „stručnim“ terminima i informacijama koje nisu ništa drugo nego skup objedinjenih manipulatorskih neistina.  Da, po stoti put, gospodine Maradin, slažem se da je zakonska cijena odvoza otpada za naše prilike visoka ali koliko je nama poznato, na svu sreću, neće više rasti a pitam se, što bi vi učinili da bude niža. Predlažem da stavite svoje znanje i vještine na raspolaganje nadležnom ministarstvu koje propisuje uredbe koje mi moramo provoditi. 

Neshvatljivo je da kao prostorni planer i specijalist za održivi razvoj niste javno stali u obranu grada i građana kada im je nametnut „poklon“ od strane ŽUC-a u vidu neodržavanih prometnica a čija će sanacija u grubo koštati građane Duge Rese oko 4 do 5 miliuna kuna. Ako me sjećanje ne vara svoj „stručni“ doprinos dali ste kroz projekt Centra za gospodarenje otpadom Babina gora čija realizacija traje već skoro 15-ak godina kao i kod gradnje protočne mini hidroelektrane na Šušnjarovom slapu (Dugoreščani znaju o čemu pričam), zaključio je Boljar, gradonačelnik i kandidat HSS-a i SDP-a za tu dužnost na sljedećih četiri godine. 

Izdvojeno


Reci što misliš!