AKTUALNO / LOKALNI IZBORI 2021.

LOKALNI IZBORI

U Netretiću borba za vlast između HDZ-ovog kandidata i aktualnog načelnika, Peretić: Iznenađuje me neznanje osobe koja želi biti općinski načelnik

U Netretiću borba za vlast između HDZ-ovog kandidata i aktualnog načelnika, Peretić: Iznenađuje me neznanje osobe koja želi biti općinski načelnik
Dominik Grguric/PIXSELL

Naposljetku, slažem se da mještani Općine Netretić zaslužuju najbolje moguće uvjete života, a što im može osigurati jedino osoba sa znanjem i iskustvom, zaključio je Peretić.

Preizborna kampanja u Netretiću se zaoštrila između aktualnog načelnika Marijana Peretića (DHSS) koji je u lovu na novi mandat, te HDZ-ovog kandidata Davora Resovca.

Na Peretićev medijski istup u kojem se pohvalio načinjenim u njegovom mandatu regirao je Resovac o čemu je KAportal pisao ovdje, pa mu je sad Peretić odgovorio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priopćenje prenosimo u cijelosti...

Slažem se kako mladi moraju biti prioritet svake vlasti, pa sam upravo tako i postupao tijekom cijelog svog mandata. Tako Općina Netretić za svako novorođeno dijete isplaćuje naknadu u iznosu od 2.000,00 kuna, sufinancira smještaj djece u vrtić s 50%, 60% i 70%, u cijelosti financira trošak predškolskog odgoja („male škole“) za učenike Osnovne škole Netretić, u cijelosti financira školske izlete i terensku nastavu, sufinancira prijevoz učenika Osnovne škole, sufinancira prijevoz učenika srednjih škola na način da je za učenike karta besplatna, dodjeljuje jednokratnu pomoć u iznosu od 2.000,00 kuna svim redovitim studentima s područja Općine Netretić.

U provedenoj anketi roditelji učenika Osnovne škole Netretić su se izjasnili kako ne žele sufinanciranje radnog materijala za svoju djecu, već financiranje školskih izleta, što je puno veći trošak. Moja je želja oduvijek bila i bit će da se svim učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Općine Netretić, kao i studentima, u maksimalnom financijskom obujmu pomogne u njihovom obrazovanju. 

Što se tiče gradnje vrtića, navodi kandidata za Općinskog načelnika Općine Netretić su potpuno netočni po više osnova. Prvo, što je najbitnije, ne radi se o nikakvom otvaranju vrtića pri Područnoj školi Novigrad, nego o predškolskom odgoju za djecu od 3-7 godina, ograničenog smještajnog kapaciteta, što bi za Općinu Netretić značilo samo djelomično rješenje. Osim toga, zgrada Područne škole Novigrad je izgrađena 1867. godine, po mišljenju građevinske struke u vrlo je lošem stanju te ista ne odgovara pedagoškim standardima.

Nadalje, netočno je da je itko od vijećnika Općinskog vijeća Općine Netretić iz redova HDZ-a predlagao otvaranje vrtića u Područnoj školi Novigrad, sva komunikacija odvijala se između Vesne Hajsan Dolinar, zamjenice župana Karlovačke županije i mene, kao Općinskog načelnika. Na 22. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Netretić, održanoj dana 03. rujna 2020. godine, postignut je konsenzus svih vijećnika Općinskog vijeća o gradnji vrtića i o kupnji zemljišta za gradnju tog vrtića.

Nakon provedenog javnog poziva i pribavljanja elaborata o procjeni vrijednosti nekretnine, Općinsko je vijeće na svojoj 24. redovnoj sjednici, održanoj dana 23. prosinca 2020. godine, donijelo Odluku o kupnji nekretnine. Tadašnji vijećnik u Općinskom vijeću Općine Netretić, a sadašnji kandidat za Općinskog načelnika Davor Resovac, je glasao za donošenje Odluke o kupnji nekretnine za koju sada, potpuno neosnovano, tvrdi da je duplo preplaćena. Napominjem kako je sastavni dio te odluke bila i kupoprodajna cijena predmetne nekretnine, koja je sukladna procjeni ovlaštenog procjenitelja.

Netočni su i navodi vezani za novo školsko igralište u Netretiću, jer prijedloga u vezi tog igrališta od strane vijećnika Općinskog vijeća Općine Netretić iz redova HDZ-a nije bilo. Općina Netretić u Proračunu za 2021. godinu i projekcijama za 2022. i 2023. godinu ima u planu gradnju objekta, koji bi sadržavao sve potrebne uvjete za normalno korištenje navedenog igrališta.

Čudi me neznanje kandidata za Općinskog načelnika Davora Resovca o prethodno navedenoj činjenici, obzirom da je isti bio vijećnik u prošlom mandatu Općinskog vijeća.

Iznenađuje me neznanje osobe koja želi biti općinski načelnik, pa ga podsjećam da je Općina Netretić u ovom mandatu izvršila rekonstrukciju 29 nerazvrstanih prometnica, ukupne vrijednosti više od 4 milijuna kuna, a još više me začuđuje činjenica što kandidat Resovac navodi ceste odnosno prometne pravce koji su zaista u lošem stanju, ali njima upravlja Županijska uprava za ceste.

Naposljetku, slažem se da mještani Općine Netretić zaslužuju najbolje moguće uvjete života, a što im može osigurati jedino osoba sa znanjem i iskustvom.

Izdvojeno


Reci što misliš!