AKTUALNO / LOKALNI IZBORI 2021.

TENZIJE PRED IZBORE

Prvo im smetala Općina Žakanje, sada smetaju sami sebi? Nekolicina mještana u Kamanju se prigodno predizborno okomila na SDP-ovu vlast

Prvo im smetala Općina Žakanje, sada smetaju sami sebi? Nekolicina mještana u Kamanju se prigodno predizborno okomila na SDP-ovu vlast

Na adresu stanovnika Kamanja pristiglo je ovih dana pismo kojeg potpisuju Stjepan Kolenac, Blaž Juran i "ostali" , u kojem upućuju na probleme u općini, napominjući kako uskoro dolaze lokalni izbori

Prvo im je smetala centralističko nastrojena općina Žakanje, a sada sami sebi. Scenarij je ovo iz Kamanja u vremenu pred lokalne izbore, u režiji „grupe mještana“.

Naime, stanovnici Kamanja ovih dana na kućnu adresu dobili su pismo, u kojem se potpisnici osvrću na nadolazeće lokalne izbore, polazeći od ne tako sjajnih vremena kad je Kamanje bilo dio Općine Žakanje, a prema njima, ni danas puno bolje nije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na radost svih nas 2003. godine formirali smo vlastitu Općinu zbog nezadovoljstva i odnosa Općine Žakanje prema Kamanju. Tada je Kamanje imalo 40 poduzeća i obrta koji su punili glavninu općinskog proračuna, a od Općine Žakanje dobili smo jako malo, koja je ujedno tada odlučila urediti poduzetničku zonu zaobilazeći Kamanje.

No, dvojac Kolenac – Juran s „ostalima“ ističu kako puno daju i sadašnjoj Općini Kamanje, a zauzvrat puno od nje ne mogu računati, jer, kako kažu, načelnik Damir Mateljan baš i nije suradljiv, pa poduzetnici ni obrtnici nemaju poslovne zone u Kamanju ni dan danas, mladi poduzetnici nemaju gdje otvarati proizvodne pogone niti zapošljavati. No, prema njima, načelniku je glavno da se puni općinska kasa, a on je „i ono malo pomoći stočarstvu i svinjogojstvu ukinuo“. Problem vide i u ne suradnji načelnika sa županijskim službama, što ocjenjuju žalosnim.

Zato su u Kamanju vrlo često primoreni oformiti inicijativni odbor, kao što su ga oformili kod osnivanja općine, za izgradnju vatrogasnih domova, mrtvačnica, vodovoda, telefona, cesta, uređenja špilje Vrlovke, pa i danas za izgradnju školske sportske dvorane.

- I sve je to učinjeno pošteno, a da je tu investiciju vodio načelnik vjerojatno bi prošla kao i sve koje je vodio - doživjela bi krah, kažu.

Grupa mještana navodi još u nastavku kako je u proteklom razdoblju bilo mnogo govora o tome koliko se puno novaca dobilo od EU, no to se nigdje „ne vidi“, a i da se „vidi“ i mještani i poduzetnici svake godine skupe skoro 3 milijuna kuna.

- Svi smo mi sretni kako se nešto napravi, no radi se nestručno i netransparentno, načelnik reda promašaje, vrši samovolju, ne poštuje građane koji obilno pune općinski budžet, ne zna koji su prioriteti stanovnika.

Ovakvo viđenje situacije u Kamanju nije baš „sjela“ njezinim stanovnicima, te je izazvala lavinu reakcija, a mnogi su je okarakterizirali kao vrijeđanje inteligencije ljudi. Upitan za komentar, načelnik Damir Mateljan kazao je kako nema namjere u ovoj kratkoj kampanji nabacivati se blatom, pogotovo ne s onima koji su svoje karijere ostvarili u njemu.

Izdvojeno


Reci što misliš!