AKTUALNO / LOKALNI IZBORI 2021.

LOKALNI IZBORI

HSP predstavio dio programa, Željko Belanek očekuje dobre rezultate: Liste slagane po čestitosti, stručnosti, državotvornosti i odgovornosti

HSP predstavio dio programa, Željko Belanek očekuje dobre rezultate: Liste slagane po čestitosti, stručnosti, državotvornosti i odgovornosti

- Kod nas u stranci je čovjek subjekt, oko njega se sve vrti, on je odgovoran i prima odgovornost, kazao je Belanek

- Liste su slagane temeljem kriterija u HSP-u: čestitost, stručnost, državotvornost i osobna odgovornost. U županiji očekujemo dobar rezultat, ne mogu licitirati koji bi to postoci bili za Županijsku skupštinu. U Karlovcu očekujemo također dobar rezultat, s možda 1-2 mjesta, u Ozlju dva vijećnika, u Ogulinu prolaz, Draganiću bar dva vijećnika, Rakovici bar tri vijećnika, Generalskom Stolu tri vijećnika, a u Bariloviću očekujemo da sve bude u redu, tamo je HSP u koaliciji s HDZ-om zbog komunalne problematike, izjavio je na današnjoj pressici Željko Belanek, predsjednik HSP-a Karlovačke županije.

Kazao je kako HSP nije ista stranka od prije 5-6 godina; imala je problema kojima su stali na kraj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- HSP je osjetljiva i tolerantna, iznad svega izvorna pravaška snaga državotvornog, suverenističkog smjera. Kod nas u stranci je čovjek subjekt, oko njega se sve vrti, on je odgovoran i prima odgovornost pa kad sastavljamo liste kandidata, one imaju težinu. HSP kao temeljna državotvorna stranka koju danas podupiru mnogi vanstranački, slobodnomisleći ljudi, koji u njoj vide jedinu državotvornu snagu koja se može suprotstaviti određenim snagama, prionula je poslu i napravila reviziju članstva. Danas HSP djeluje sa 7 aktivnih podružnica u Karlovačkoj županiji. Pred 15-ak godina bilo ih je 14-15, nisu djelovale temeljem Statuta i određeni osobni interesi su prevagnuli. Danas ove podružnice vode ozbiljni ljudi koji su i nositelji lista, koji su na sebe preuzeli odgovornost, rekao je Belanek.

Nadica Bručić, kandidatkinja za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu, govoreći o poljoprivredi, predložila je niz promjena koje bi olakšale poljoprivrednicima: od besplatne savjetodavne službe, placovine i prodaje na kućnom pragu do vraćanja sajma stoke u Skakvcu, te prodaje poljoprivrednih proizvoda, cvijeća i jelki na Starom placu.

- Imamo svega, novac nije uvjet. Vrijedni smo, samo tražimo dozvolu vas iz fotelja, poručila je Bručić.

Nataša Pogačić, kandidatkinja za Županijsku skupštinu, ocijenila je lošim što "imamo 10 osoba s invaliditetom, a 20 udruga".

- Koje izvlače ono što bi zapravo trebalo pripadati članovima. Oni koji su u kolicima, imaju bilo koji hendikep, ne mogu sami sebi iscijepati drva, moraju platiti iz svog džepa. To nije u redu. Zato ću se zalagati za inkluzivni dodatak za osobe s invaliditetom. Ako u ovoj zemlji ima mjesta za jedan ovako sramotan zakon (o civilnim stradalnicima Domovinskog rata, op.a.) koji je prošao prvo čitanje, mora biti i za inkluzivni dodatak, izjavila je Pogačić.

Izdvojeno


Reci što misliš!