AKTUALNO / LOKALNI IZBORI 2021.
LOKALNI IZBORI

U drugom krugu 30. svibnja dobit ćemo gradonačelnika Karlovca i župana/icu Karlovačke županije

Pristigli su rezultati glasovanja i sa zadnja dva biračka mjesta u Karlovačkoj županiji te je potvrđeno da će se i utrka za župana voditi u drugom krugu

Učitaj nove događaje ()

Iznenađenje ili normalan slijed! U Ribniku vlast osvojio 25-godišnjak

Najveće iznenađenje na ovim izborima u Karlovačkoj županiji desilo se zasigurno u Ribniku, gdje je vlast osvojio najmlađi kandidat, nezavisni 25- godišnji Dino Blažević. On je pobijedio ispred inicijative Nezavisne liste mladih, koja je u Općinskom vijeću dobila dva mandata.

Kako je u razgovoru za KAportal Blažević kazao, pobjeda ga nije iznenadila, a prema svemu sudeći još manje uhvatila nespremnog.

Više ovdje...

U dugoreškom Gradskom vijeću Boljar ima dvotrećinsku većinu

Nikada HSS u Gradskom vijeću Duge Rese nije imao više vijećnika od HDZ-a, sve do jučer, kada ih je premašio više nego za dvostruko. HSS-ova lista, međutim, puna je nestranačkih osoba.

Čitajte više...

Petračić imao zanimljivu objavu na Facebooku: Veselim se konstruktivnoj suradnji

Do podrške će sigurno pokušati doći HDZ, ali i drugi blok kojem je u cilju da njihove ideje konačno budu realizirane kroz predstavničko tijelo. Nešto od toga daje naslutiti noćašnja objava Davora Petračića na Facebooku.

Više ovdje...

HDZ nastavlja dominaciju u klupama Županijske skupštine


Od 37 mjesta u Županijskoj skupštini HDZ će imati čak 21 vijećnika. Koalicija SDP/HSS dat će ih 9, Domovinski pokret 4, a Možemo/Nova ljevica/Zelena alternativa 3.

Više pročitajte ovdje...

Izabran je zamjenik župana Karlovačke županije iz redova srpske nacionalne manjine

 

Dejan Mihajlović je bio načelnik Općine Krnjak, a u sljedeće četiri godine seli se u Vraniczanyevu. Nije poznato još hoće li imati šeficu ili šefa.

Više pročitajte ovdje...

U općinama malo neizvjesnosti, samo će u Josipdolu birači morati u drugi krug izbora

Što se tiče općina Karlovačke županije, kao što smo već i ranije pisali, u tri su izbori bili gotovo suvišni.

Od ostalih, abecednim redom, u Bariloviću premoćna pobjeda HDZ-a u koaliciji s HSP-om u vijeću, kao i njihovog kandidata Dražena Perakovića na izborima za načelnika. U Bosiljevu uvjerljiva pobjeda Josipa Kasuna (Demokratski HSS) kao i njegove liste u vijeću. Neće imati apsolutnu većinu, no teško je vjerovati da će se udružiti HDZ i SDP.

Više pročitajte ovdje...

Pogledajte tko su novi gradski vijećnici

Poznat je sastav karlovačkog Gradskog vijeća. HDZ više nema apsolutnu većinu, više pročitajte ovdje..

U drugom krugu izbora birat će se župan ili županica Karlovačke županije

Građani Karlovačke županije će župana ili županicu će ipak birati u drugom krugu izbora. U noći su pristigli i rezultati glasanja s dva zadnja izborna mjesta u Karlovačkoj županiji te je potvrđeno da će svoju šansu 30. svibnja u srazu s Martinom Furdek Hajdin tražiti i SDP-ov Stjepan Mikulandrić.

Furdek Hajdin na koncu ima 49,41 posto glasova birača, a Stjepan Mikulandrić 28,7 posto. Vlatko Ivka iz Domovinskog pokreta osvojio je 10,15 posto a David Gorup iz Živog Zida 6,13.

HDZ ipak neće imati većinu u karlovačkom gradskom vijeću?

Po trenutnim rezultatima objavljenim na stranici Državnog izbornog povjerenstva, HDZ kao neupitno najjača politička opcija u Gradskom vijeću ne bi imala većinu.

Po trenutnim rezultatima i proračunu D'Hondtove metode HDZ drži 9 od 21 mjesta u Gradskom vijeću sa 7322 glasa ili 39,77 posto. Slijedi lista SDP-a, nezavisnih kandidata Davora Petračića, HSS-a i Reformista s 5 mandata (20,06 posto), pa lista Možemo!, NL i Oraha 4 mandata s 16,03 glasova. 

Više čitajte ovdje...

U Karlovcu ipak drugi krug izbora za gradonačelnika - u njemu Mandić i Petračić

Očekuju se rezultati još pet posto neobrađenih glasova, no kako stvari stoje imat ćemo drugi krug izbora za gradonačelnika u gradu Karlovcu. Bit će to repriza onih izbora od prije četiri godine kad su se u drugom krugu također sučelili Damir Mandić i Davor Petračić. 

Učitaj prethodne događaje

Izdvojeno


Reci što misliš!