AKTUALNO / LOKALNI IZBORI 2021.

BEZ NEIZVJESNOSTI?

Stižu prvi rezultati - od gradova najneizvjesnije u Ozlju, Duga Resa i Slunj već riješeni, za Karlovac ipak treba još pričekati

Stižu prvi rezultati - od gradova najneizvjesnije u Ozlju, Duga Resa i Slunj već riješeni, za Karlovac ipak treba još pričekati

Prva objava Državnog izbornog povjerenstva daje već naznačiti neke rezultate, dok za neke konkretnije zaključke ipak treba još pričekati.

Od onog što se dosad može izvući iz rezultata je da će od gradova Karlovačke županije za drugi krug najveća bitka biti u Ozlju, gdje su tri kandidatkinje gotovo izjednačene uz trenutno blagu prednost Biserke Vranić - obrađeno je 11 od 26 mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Karlovcu je HDZ za sad u velikoj prednosti, ali poučeni iskustvom prošlih izbora ipak moramo pričekati jer zasad su pristigli samo rezultati iz manjih biračkih odbora u okolici grada - naime obrađeno je tek oko 8.000 birača od ukupno 46.000. Trenutno uvjerljivo vodi aktualni gradonačelnik Damir Mandić, a uvjerljivo drugi je Petračić. Odmah upada u oči i da je na ovom relativno malom uzorku glasova, Mandić dobio oko 400 glasova više od liste HDZ-a, a Petračić gotovo 500 više od liste sa SDP-om.

U Ogulinu, ali također na relativno malom broju obrađenih mjesta također vodi aktualni gradonačelnik Dalibor Domitrović, dok je drugi Tomislav Lipošćak iz HDZ-a. Zanimljivo je da su u borbi za vijeće HDZ i SDP potpuno izjednačeni unatoč velikoj prednosti Domitrovića u gradonačelničkoj kandidaturi.

Iako se i tamo treba prebrojati još dosta glasova - čini se da je gotovo sigurno da u drugi krug neće morati stanovnici Duge Rese i Slunja. U Dugoj Resi aktualni gradonačelnik Tomislav Boljar ima trenutno 62% glasova birača, a u Slunju HDZ-ova Mirjana Puškarić čak 73%. 

Izdvojeno


Reci što misliš!