AKTUALNO / LOKALNI IZBORI 2021.

GUŽVA U VIJEĆU

Zanimljivi izbori u Karlovcu - HDZ izgubio apsolutnu većinu u Vijeću, Mandić i Petračić odlaze u drugi krug izbora za gradonačelnika

Zanimljivi izbori u Karlovcu - HDZ izgubio apsolutnu većinu u Vijeću, Mandić i Petračić odlaze u drugi krug izbora za gradonačelnika

HDZ je po ukupnom broju glasova pobjednik, ali u dubljem smislu i gubitnik ovih izbora, jer po prvi puta nakon četiri mandata neće imati apsolutnu većinu u Gradskom vijeću. 

Kako sada stvari stoje (čeka se još samo jedno biračko mjesto) HDZ će u vijeću imati 9 vijećnika, koalicija NL Naš Karlovac/SDP 5, Možemo! 4, Domovinski pokret 2, a Akcija umirovljenici zajedno 1 vijećnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostalo je još jedno glasačko mjesto s možda i najvećim brojem birača (preko 1000) pa su moguće još manje izmjene, ali sigurno je da će u naredne četiri godine u karlovačkom vijeću biti demokratskija atmosfera.

U drugi krug izbora za gradonačelnika odlaze Damir Mandić i Davor Petračić - zanimljivo je da su obojica dobili više glasova nego u prvom krugu prije četiri godine, kada su također "preselili" svoju bitku i u drugi krug. Tada je Mandić imao 9069 glasova, a sada bez ovog jednog preostalog biračkog mjesta - 9174. No, Petračić je znatno više porastao, prije četiri godine u prvom je krugu imao 4393 glasa, a sada (također bez posljednjeg mjesta koje se još čeka) 6288. 

Izdvojeno


Reci što misliš!