AKTUALNO / LOKALNI IZBORI 2021.

SMJENA GENERACIJA

Novi nezavisni načelnik općine Ribnik Dino Blažević ima samo 25 godina: Očekivao sam pobjedu, vjerujem u suradnju svih za dobrobit našeg mjesta

Novi nezavisni načelnik općine Ribnik Dino Blažević ima samo 25 godina: Očekivao sam pobjedu, vjerujem u suradnju svih za dobrobit našeg mjesta

Novo izabrani načelnik Dino Blažević ističe kako je u utrku ušao fer, bez mržnje ili podcjenjivanja sadašnjih garnitura, ali vjeruje da ima puno više za ponuditi mještanima od njih.

Najveće iznenađenje na ovim izborima u Karlovačkoj županiji desilo se zasigurno u Ribniku, gdje je vlast osvojio najmlađi kandidat, nezavisni 25- godišnji Dino Blažević. On je pobijedio ispred inicijative Nezavisne liste mladih, koja je u Općinskom vijeću dobila dva mandata. Kako je u razgovoru za KAportal Blažević kazao, pobjeda ga nije iznenadila, a prema svemu sudeći još manje uhvatila nespremnog.

- Naša priča u Ribniku traje već neko vrijeme. No, nismo izišli na izbore protiv nekoga, nego prvenstveno kako bi svojim angažmanom stvorili bolje uvjete života u našoj općini, u kojoj želimo ostati živjeti, pa samim time na nama je da se organiziramo i aktiviramo. U utrku smo ušli fer, bez mržnje ili podcjenjivanja sadašnjih garnitura, ali vjerujem da imamo puno više za ponuditi mještanima od njih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budući sastav Općinskog vijeća u Ribniku bit će šarolik, niti jedna od lista nema dovoljnu većinu za formiranje vlasti, kandidacijska lista HSS – SDP – stranka Milana Bandića osvojila je tri mandata, po dva je osigurala nezavisna lista mladih, nositelja Ivana Musa, te HDZ. No, Blažević je uvjeren kako to ne bi trebao biti problem.

- Mala smo sredina, svatko svakog zna, vjerujem u suradnju i da će se svatko prikloniti dobrim idejama za dobrobit svih nas.

Novi načelnik Dino Blažević najavio je da će se u sljedećem mandatu fokusirat prije svega na poboljšavanje uvjeta za život, opstanak mladih u Ribniku, stvaranje prijeko potrebnog društvenog sadržaja.

- Pred nama je i rješavanje pitanje statusa dvorca u Ribniku, ali i poslovne zone. Važnim smatram i osiguravanje dostatnih subvencija u poljoprivredi i gospodarstvu, ističe Blažević, dodavši kako funkciju načelnika planira odraditi u punom radnom vremenu.

Izdvojeno


Reci što misliš!