Želimir Feitl Društvu Karlovčana u Zagrebu održao predavanje o sportu u gradu Karlovcu

Mjesečno druženje Društva Karlovčana i prijatelja Karlovca održano je 7. ožujka 2019. godine u Hotelu Palace u Zagrebu. Ovog mjeseca gost karlovačkih Zagrepčana bio je predsjednika Karlovačke športske zajednice Želimir Feitl koji je održao 45-minutno predavanje o sportu u gradu Karlovcu.

U uvodnom dijelu Feitl je prikazao statističke podatke o tjelesnim aktivnostima stanovništva Hrvatske s ostalim članicama EU i istakao važnost sporta u prvom redu za mladu populaciju, ali i za starije osobe.

– Strategija razvoja sporta grada Karlovca od 2012. do 2020. godine već bilježi svoje prve rezultate, a postižu se i zacrtane vizije i misije te strategije. Misija Karlovačke športske zajednice je da se kroz provedbu Strategije razvoja sporta grada Karlovca i rada djelatnika osiguraju primjereni i pristupačni objekti i stručni kadrovi koji će omogućiti dugoročni i održivi razvoj vrhunskih sportaša, kao i sportskih i rekreacijskih aktivnosti za sve kategorije naših građana – naglasio je Feitl.

Vizija je da do 2020. godine Karlovac postane grad u kojem će najmanje 30 posto građana biti uključeno u sportske aktivnosti. S razvijenom ponudom rekreacijskih sadržaja trebala bi se poboljšati kvaliteta života građana. Turistički potencijali grada morao bi biti razvijeniji i kroz sportske aktivnosti, a održivi razvoj sporta morao bi biti osiguran primjerenim objektima i stručnim kadrovima.

Trenutno u članstvu KŠZ ima 127 klubova. Karlovačka športska zajednica je još u prosinca prošle godine donijela plan sredstava za sufinanciranje javnih potreba u sportu grada za 2019. godinu. Ukupni rashodi za javne potrebe u sportu iznose 7.640.000 kuna. Ove godine konačno će se započeti s dugo najavljivanim ulaganjem u sportsku infrastrukturu kada se planira obnoviti, izgraditi, nova atletska staza na “Čavlekovom” stadionu koja je u derutnom stanju i potpuno neupotrebljiva za bilo kakve atletske aktivnosti.

Svi nazočni na predavanju s velikim su zanimanjem pratili izlaganje predsjednika Karlovačke športske zajednice da bi mu se na kraju zahvalili na dolasku uz gromoglasni pljesak. Od supruge pokojnog sportskog novinara Borisa Mutića, inače rođenog Karlovčanina, dobio je na poklon jednu od njegovih sportskih knjigu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest