Novinarski 4F razred Gimnazije u Karlovcu u Selcu proslavio 35 godina mature

U sklopu karlovačke Gimnazije nekoliko godina je po je po takozvanom Šuvarovom programu postojao i novinarski INDOK smjer kojega je završilo nekoliko razreda karlovačkih srednjoškolaca. Po mišljenju mnogih jedna od najjačih i najposebnijih novinarskih generacija iz toga razdoblja bila je ona maturanata iz 1984. godine, 4F razreda razrednice prof. Katica Horvatić.

Kako to obično biva životni putovi odnijelo je čak 29 bivših novinara-gimnazijalaca na sve kontinente svijeta i zato se nije uvijek lako okupiti na godišnjicu obilježavanja mature. Generacija Čaplje, Zeca, Smokija, Jaffe, Mici i ostalih koja je između ostaloga bila zapamćena i po posebnim maturantskim odijelima, prekrivenih novinarskim člancima, a koji su se poslije uspješno prodavali po zagrebačkim buticima, okupila se ove godine da bi obilježila 35-tu obljetnicu.

Nakon što su proveli školski sat u svojim klupama s razrednicom Horvatić odlučili su druženje nastaviti u Hostelu Karlovac u Selce na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri a kojim danas uspješno “dirigira” Dario Smojver, jedan od njihovih kolega iz razreda, neko vrijeme karlovački dopisnik Večernjeg lista, danas član HZSN-a i vanjski suradnik našeg portala KAŠonline.

– Ovo je sjajna ideja, a mjesto je prelijepo. Sigurno ću ponovno doći, ali ovoga puta sa svojom obitelji – rekao je Mladen Ćapin danas novinar dokumentarne redakcije HRT-a.

Da se dobar glas daleko čuje potvrđuje i najava dolaska u Selce drugih Karlovčana koji su maturirali prije više od tri desetljeća.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest