Pedesetak učenika karlovačkih srednjih škola dosad je obavljalo praksu u Hostelu Karlovac u Selcu

Da od dobre ideje do konačne realizacije najčešće treba samo malo volje i puno rada potvrdili su ravnatelji karlovačke Ekonomsko turističke škole Lidija Mikšić i Trgovačko ugostiteljske škole Damir Pleša.

Podsjećamo da se na inicijativu gđe Mikšić prije dvije sezone krenulo s provođenjem stručne prakse učenika hotelijersko-turističkog smjera dok su od strane g. Pleše na stručnu praksu u Selce dolazili kuhari. Tako je do sada u Hostelu Karlovac u Selcu svoje prvo praktično iskustvo imalo skoro pedesetak učenika tih škola.

Svi dionici ovog projekta vrlo su zadovoljni činjenicom da iz godine u godinu raste broj zainteresiranih za praksu u Selcu jer, kako su i sami polaznici izjavili, nije im uvijek lako ali se u Selcu uistinu steknu prva iskustva struke. Nakon obavezne stručne prakse koja traje 182 radna sata pod nadzorom mentora, najboljim pojedincima nudi se opcija dodatnog sezonskog rada kroz ugovor o djelu Učeničkog servisa. Svi polaznici pritom imaju osiguran smještaj i prehranu, te su prigodno nagrađeni za obavljeni rad i trud.

– Prema mišljenju mnogih ovaj projekt, zahvaljujući dobroj suradnji ravnatelja škola i Hostela Karlovac, pokazao se hvale vrijedan i nadasve koristan, pogotovo u vremenima kada nije uvijek lako doći do zaposlenika. Ništa nije ljepše nego kada svoji pripremaju za svoje, Karlovčani za Karlovčane – rekao je direktor Hostela Dario Smojver.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest