Svečano proslavljena 45. obljetnica posvete Nacionalnog svetišta svetog Josipa

Proslava obljetnice posvete Svetišta postaje tradicionalno okupljanje svih župljana i župnih zajednica u kojem se svi međusobno još više povezuju i izgrađuju odnose.

Tijekom cijelog dana na misnim se slavljima na prigodan način obilježio ovaj spomendan. Središnja proslava odvila se u večernjim satima u prostorima Svetišta. Započela je misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor te župnik Župe BDM Snježne Dubovac.

Svetište je bilo ispunjeno do zadnjeg mjesta – dubovačkim župljanima, Josipovim štovateljima i hodočasnicima. Proslava se nastavila u dvorištu Svetišta. Za glazbeni program pobrinuli su se mladi zboraši te gosti iz Zagreba Slavko Nedić i Ružica Nedić, članovi grupe RiM. Osim pjevanja, okupljeni su mogli čuti i recitaciju teksta pjesnika i svećenika Nenada Mirka Novakovića u izvedbi Slavka Nedića koji je ujedno i urednik knjige “Isusov poeta” kojom se šira publika napokon može upoznati s bogatim opusom pjesnika Novakovića. Misno slavlje pjevanjem je obogatio i župni Zbor mladih Agape.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest