Mons. Mlakić: ‘Poslušnost vjere je odgovor kako se othrvati napasti taštine’

Mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije, predvodio je euharistijsko slavlje u karlovačkom Svetištu prigodom Velike pobožnosti svetom Josipu. Koncelebrirali su mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, vlč. Duje Kurtović, župnik Župe Svetog Franje Ksaverskog, preč. Vladislav Mandura, dekan Karlovačkog vojnog dekanata, preč. Dragutin Goričanec, povjerenik za pastorla osoba s posebnim potrebama i vlč. Ivica Tolla, župni Župe Svetog Antuna Padovanskog u Generalskom Stolu. Vlč. Kurtović predvodio je na hodočašće svetom Josipu svoje župljane i zbor koji je pjesmom obogatio liturgiju.

Propovijedajući o dnevnim čitanjima (Mk 4, 1-20) mons. Marinko Mlakić istaknuo je oholost, taštinu, kao glavni uzrok neplodnosti ljudskog srca. Svetog Josipa naveo je kao primjer kako se boriti protiv oholosti koja čovjeka vodi u samodopadnost i samodostatnost.

– Poslušnost vjere je odgovor kako se othrvati napasti taštine – kazao je između ostaloga predvoditelj misnog slavlja.

Na kraju svete mise mons. Sente ukratko je predstavio novo, prošireno izdanje molitvenika “Idimo k Josipu” koji sadrži brojne molitve svetom Josipu, njemu posvećene pjesme, duhovne misli o njemu, ali i informacije o Svetištu, te kao takav predstavlja kompletan materijal za vršenje pobožnosti prema svetom Josipu.

Kaportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest