I Josipdol se priprema za moguće poplave – Prokopali odvodne kanale, grade vodopropusne, čiste prolaze

Ne pripremaju se samo Karlovac i Ogulin za moguće poplave, sve što mogu preventivno učiniti na sprječavanju šteta rade i u Josipdolu.

– Do sada smo zglobnim traktorom i kombinirkama prokopali nužne odvodne kanale iz Čakovca i spojili sa potokom Munjavom, u toku je prokop suhog korita iz Perašina prema Čakovcu koje bi trebalo pokušati spriječiti poplavljivanje polja koje direktno ugrožava kuće u Čakovcu, a aktivno se radi i na području Skradnika. U Skradniku se čisti područje koje je dosadašnjih godina bilo najugroženije i grade nužni vodopropusni kanali, a gdje god se može očistiti će se prolazi ispod mostova kao i ponorni dio suhog korita rijeke Mrežnice, a kako je obećano iz  HEP-a, čim se temperature zadrže oko 0°C , kontrolirano će se ispuštati jezero Sabljaci kako bi se pravovremeno očistilo korito Mrežnice, objavili su u Općini.

Dodali su kako zbog prevelike količine snjega kroz ulice i sela još nije moguće prometovati kamionom komunalnog poduzeća pa zahvaljuju na strpljenju svim mještanima.

– Čim to vrijeme dopusti, sve nakupljene količine će biti odvezene, najavili su u Općini.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest