Korizmeni koncerti klape “Studenčica” u crkvi Hrvatskih mučenika u Hrnetiću

Uoči blagdana svetog Josipa karlovačka župa vetog Martina biskupa u Hrnetiću ugostila je članove klape “Studenčica” iz župe svetog Ilije Proroka iz Kruševa kraj Mostara zajedno s njihovim župnikom don Ljubom Planinićem.

Bio je to prvi posjet te klape gradu Karlovcu te su posjetili i Nacionalno svetište sv. Josipa na Dubovcu, stari grad Ozalj te župu Krašić te razgledali znamenitosti karlovačke Zvijezde. Na taj način su se upoznali s kulturnim, povijesnim i vjerskim znamenitostima karlovačkoga kraja.

Nakon večernje svete mise u prepunoj crkvi Hrvatskih mučenika u Hrnetiću održali su korizmeni koncert s napjevima hercegovačkog kraja, a nakon druženja u Pastoralnom centru rasporedili su se po obiteljima koji su ih primili na noćenje.

U nedjelju 18. ožujka misu u 9 sati u crkvi Hrvatskih mučenika predvodio je don Ljubo Planinić, a mladi su pratili pjevanje. Don Ljubo je u svojoj propovijedi posebno naglasio važnost blaženoga Alojzija Stepinca za hrvatski narod. Nakon pobožnosti Križnoga puta i mise u 10:30 sati klapa je održala još jedan koncert ovaj put koncert je bio ispunjen pjesmama koje veličaju brak, obitelj i ljubav prema Domovini.

Osim svojim pjevanjem članovi klape na čelu sa svojim voditeljem mladim profesorom glazbe Karlom Milićevićem, posvjedočili su te teme i životnim svjedočanstvom. Naime, voditelj je došao sa svojom suprugom s kojom se tek nedavno vjenčao te je progovorio o važnosti braka i nedjeljnom odlasku na svetu misu. No ono što je iznenadilo prisutne je da se i ostali članovi klape ove godine žene, te su svi imali priliku reći što za njih znači brak, obitelj, te su tako potaknuli i mlade Karlovčane da dobro promisle o ovim važnim životnim temama.

Na kraju koncerta župnik don Ljubo Planinić darovao je hrnetićkom župniku don Filipu Pavloviću malu repliku portala njihove župne crkve u Kruševu s prikazom života sv. Ilije. Nakon zajedničkog nedjeljnog ručka uputili su se u Slunj i Cetingrad.

Kaportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest