Nezaboravan Dan otvorenih vrata Dječjeg tjedna u Hostelu Karlovac u Selcu za crikveničke mališane

U organizaciji Grada Crikvenice i Društva naša djeca, a pod pokroviteljstvom Hostela Karlovac u Selcu, mališani crikveničkih vrtića i osnovnih škola su u sklopu Dječjeg tjedna na sportskim terenima i prostoru Hostela Karlovac u Selcu proveli Dan otvorenih vrata koji je privukao preko 500 mališana i njihovih roditelja.

– Posebno se zahvaljujemo Gradu Karlovcu i direktoru Hostela Dariu Smojver koji je bio glavni inicijator i pokretač cijele ideje da našim mališanima i školarcima omogućimo ovakav dan koji će im zasigurno ostati u nezaboravnom sjećanju – rekla je Jasminka Cvitković pročelnica crikveničkog Upravnog odjela za društvenu djelatnost i lokalnu samoupravu.

Prostor i kapaciteti kojima raspolaže Hostel u Selcu pokazao se kao odličnim. Mališanima su na raspolaganju bili razni sportski poligoni, stolni nogomet i umjetna stijena a mogli su se na licu mjesta upoznati i sa osnovama jedriličarstva, ribarenja, košarke, nogometa, rukometa i ostalih sportova. Također su im na raspolaganju stajali vatrogasci i policija sa svojom zanimljivom opremom. U jednom trenutku kapacitet Hostela činio se pretijesnim za sve zainteresirane. Na Dječjem danu s programima predstavili su se i karlovački spasitelji te članovi Planinarskog društva Osmica.

– Ovim zajedničkim projektom potvrdili smo odličnu suradnju gradova Karlovca i Crikvenice te želju da sudjelujemo u svim važnim događanjima za lokalnu zajednicu. Moram priznati da sam i sam više nego ugodno iznenađenom odazivom koji je premašio sva naša očekivanja. To je samo dokaz da se najmlađe i njihove roditelje može izvući iz njihovih domova ako se ponude prave ideje – kaže Dario Smojver direktor Hostela Karlovac.

MAĐARI ZAKLJUČILI SEZONU LJETOVANJA

Odlaskom stotinjak mađarskih srednjoškolaca iz budimpeštanskog Erszebeta koji su tri dana proveli u Selcu i službeno je zaključena ovogodišnja turistička sezona. Mladi Mađari sa svojim profesorima nakon posjeta Karlovcu, zahvaljujući neumornoj Katalin Benscik Hrvatici iz Budimpešte, bili su gosti Hostela Karlovac koji im je organizirao i nastup na glavnom trgu u Crikvenici. Lijepo vrijeme omogućilo im je gostima da se vrate kući puni pozitivnih dojmova i s obećanjem da se ponovno vide u Selcu sljedeće sezone.

– Otvorile su se nove ideje koje su nas snažno povezale. Veselimo se što se naša suradnja razvija u pozitivnom smjeru, a posebno što ćemo nakon dugo godina od sljedeće sezone ponovno biti u Selcu prisutni u znatno većem broju. Sredinom studenog zajedno s direktorom Smojverom obići ćemo sve škole u našem okrugu u Budimpešti i predstaviti im mogućnost provođenja ‘Škole u prirodi’ u Selcu. Financijski ćemo pomoći u potpori novih projekata kao što su postavljanje nove umjetne stijene i tome slično. Sviđa nam se kako se krenulo s uređenjem Hostela i iskreno se nadamo da će se taj trend i nastaviti, a mi smo spremni pomoći u svim segmentima – rekla je mađarska Karlovčanka Katalin Benscik koja koristi svaki trenutak kako bi sa svojim grupama bila u Selcu. Već je sada najavila da se nakon Budimpešte obavezno za maškare vidimo opet u Selcu.

KAporal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest