Kobasijada u Studentskom centru: Bolje da nestane selo nego običaji!

U organizaciji Studentskog centra Karlovac sedmu godinu uzastopno organizirana je u srijedu, 29. ožujka, Kobasijada 2017. na koju se odazvalo 40-ak Karlovčana i Dugorešana, majstoraamatera u izradi domaće kobasice i proizvođača domaćega vina.

Dan ranije “natjecatelji” su trebali dostaviti svoje proizvode u Studentski centar gdje ih je domaćin pažljivo narezao, obilježio imenima i pripremio za degustaciju. Ova se kobasijada u odnosu na brojne druge slične koje se organiziraju u Karlovačkoj županiji razlikuje po tome što se ne dijele medalje i diplome za najbolju kobasicu već je to nadmetanje u tome čija će kobasica biti tvrđa i trajnija jer, mekane ne uvažavaju!

Dakako da su (samo)hvale i komentari bili učestali ali na razini fair playa, a isto tako je bilo i kad se kušalo vino. Podatak za arhivu ovogodišnjeg skupa je da se “uništilo” više kilograma kobasica i 50 litara vina tako da je osoblje kafića u Studentskom centru nakon nekoliko sati degustiranja panika počela hvatati jer su se zalihe opasno približile “crvenom”. Na sreću “lampica se nije upalila” jer se društvo rastalo u optimalno vrijeme.

Ugođaju su doprinijeli i “Rečički sokoli” iliti “Rečički tamburaši” kako god se oni zvali. Bili su sjajni i neumorni! Zaključak za kraj bio bi “Bolje da nestane selo nego običaji” pa vjerujemo da će tako i ovaj običaj još dugo, dugo trajati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest