Na 25. manifestaciji “Hodanjem k zdravlju” gotovo 350 sudionika, uz prirodu uživali i u slikama te ukusnom gulašu

Na jubilarnoj 25. manifestaciji “Hodanjem k zdravlju” ove je godine sudjelovalo gotovo 350 sudionika i tako ujedno obilježilo i 94. rođendan Planinarskog društva Dubovac. Uz članove PD Dubovac i ostale građane, na manifestaciji su sudjelovali i članovi HPD Vinica, PD Karlovačka zvijezda, HPD Martinščak, udruga Specijalne policije Grom, grupe nordijskog hodanja iz Matice umirovljenika Karlovac i udruge Jastreb iz Jastrebarskog te učenici OŠ Švarča. Na raspolaganju su imali četiri ture na putu do Planinarske kuće “Zvonimir Plevnik” na Kalvariji, a svi sudionici dobili su na poklon i prigodne bedževe, koje je izradio član PD Dubovca, Ivan Lutz. Također, većina ruta uključivala je i obilazak Starog grada Dubovca.

Na Kalvariji je već tradicionalno bilo lijepo i dugotrajno druženje uz ukusni gulaš koji su pripremale ekipe na natjecanju “Dubovački planinarski kotlić”, likovnu koloniju članova ULAK-a, a kod Plevnikove kuće dočekani su i trkači 1. Kalvarija trail utrke, koju je na 9,1 kilometara dugoj stazi organizirala udruga Dodir prirode.

Najukusniji gulaš pripremila je ekipa “2N”, odnosno Nevenka Lutz i Nada Beljan, dok je najbrži trkač bio Mario Špoljar, koji je 9,1 kilometara zahtjevne staze prošao za ravno 37 i pol minuta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest