Proteklog vikenda članovi Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac sudjelovali su na dvije ekološke akcije, u Crikvenici i Novalji

U subotu 13. svibnja, Županijska lučka uprava Crikvenica i ronilački centar “Mihurić” organizirali su 4. ekološku akciju pod nazivom “Dive Down” koja je prije svega imala humanitarni karakter.

“Zajedno s kolegama iz prijateljskih ronilačkih klubova, očistili smo podmorje grada Crikvenice nakon čega je uslijedio zajednički ručak i druženje, a u popodnevnim satima ronili smo sa broda na lokaciji Plić Tenki”, poručuju iz kluba.

U organizaciji RK Dupin, TZM Stara Novalja i SKD “Stara Novalja” održana je ekološka akcija čišćenja podmorja u Novalji. Zajedno s još 150 kolega ronioca i ne ronioca iz čitave Hrvatske i susjednih zemalja, očistili su podmorje Stare Novalje prilikom čega su izvadili pozamašne količine krupnog i sitnog otpada.

Nakon ekološke akcije u subotu, poslijepodne su iskoristili za malo “ronjenja” u planinama te su se uputili na Sv. Vid, najvišu točku otoka Paga. Nedjelja je bila rezervirana za uron s broda na lokaciji Triget, otok Pag. Nakon aktivnog vikenda na čak dvije lokacije, nastavljaju s aktivnostima u istom tonu.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest