Članovi Ronilačkog kluba Zrinski očistili podmorje plaže Hostela Karlovac u Selcu

Sigurnost te “karlovačke” plaže je bitna upravo zbog brojne djece i mladih koja će boraviti u Hostelu, a među prvim brojnijim posjetiteljima su učenici osnovnih škola – kaže Željko Šančić, predsjednik kluba.

Članovi Ronilačkog kluba Zrinskog iz Karlovca ronili su na području kvarnerskog akvatorija u sklopu uvježbavanja složenih ronjenja u većim dubinama i u uvjetima slabije vidljivosti odnosno pri noćnim zaronima. Osim trenažnog ronjenja odrađena je i tradicionalna ekološka akcija u Hostelu Karlovac u Selcu.

Cilj akcije bio je pregledati podmorje na plaži Hostela Karlovac u Selcu i otkloniti nečistoće kako bi plaža bila sigurna i čista. Uz znatiželjne poglede prvih kupača detaljno su pregledali dno i izvadili nekoliko vreća smeća uglavnom boca i razbijenog stakla. Smeća je iz godine u godinu sve manje. Kao i prošle godine tvrde da je to posljedica kontinuiranog čišćenja ali i veće ekološke svijesti građana i korisnika te plaže. Pri ronjenju i ove godine uočena je nešto veća količina ježeva nego prošle godine. Ekološki su ih tretirali, odnosno, uglavnom sakupili i odnijeli u veće dubine. U susjedstvu Hostela je jedan novoobnovljeni hotel pa su radovi na njemu uzrokovali nestajanje ježeva na nekoliko godina. Iako morski ježevi mogu biti jako neugodni za kupače kad stanu na njih, oni svjedoče da je more čisto.

– Pored ronitelja u akciju su se uključili i djelatnici Hostela Karlovac s direktorom Marijanom Karlićem koji će ove godine odstupiti s te dužnosti ali ipak i dalje marljivo skrbi za korisnike, poglavito za njihovu sigurnost u lijepo pozicioniranom i brižno uređenom Hostelu. Akciji su se pridružili djelatnici i gosti Hostela – kaže predsjednik RK Zrinski Željko Šančić i nastavlja: – Poručujemo da je plaža ispod Hostela Karlovac sigurna za brojne kupače koji će u ljetnim danima potražiti spas od vrućine u najljepšem moru na svijetu. Sigurnost te “karlovačke” plaže je bitna upravo zbog brojne djece i mladih koja će boraviti u Hostelu, a među prvim brojnijim posjetiteljima su učenici osnovnih škola. Upravo su i najmlađi imali puno pitanja za naše ronioce koji su im morali podrobno objasniti što rade i kako se može disati pod vodom. Vjerujemo da će susret s roniocima dodatno ojačati njihovu svijest da trebamo čuvati našu prirodu i okoliš.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest